Forventer 500 medarbeidere i streik: Påskestreik hos Amazon

Fire logistikksentre i Tyskland rammes.

Medarbeiderne på fire av Amazons tolv logistikksentre i Tyskland la natt til mandag ned arbeidet, i protest mot dårlige lønn- og arbeidsforhold. De skriver Reuters og flere tyske medier.

I følge de tyske fagforbundet Verdi vil streiken vare minimum frem til skjærtorsdag, og det er ikke usannsynlig at også flere av Amazons tyske logistikksentre vil bli rammet av streik i løpet av påsken.

Annonse

En lang maktkamp

I løpet av de siste fem årene har Verdi iherdig forsøkt å presse Amazon til å heve lønningene og inngå en overenstemmelse, men det har vært forgjeves. Til tross for jevnlige streiker på Amazons tyske logistikksentre har nettgiganten avvist Verdis krav inntil videre. 

- Amazon beviser hver dag, at man også uten overensstemmelser kan være en fair og ansvarsfull arbeidsgiver, sier Michael Schneider, talsmann for Amazon. 

Hos Verdi ser man ganske annerledes på tingene og kaller overensstemmelse for "et tegn på respekt og anerkjennelse av arbeidet" 

- Medarbeiderne gir ikke opp. De fortsetter å kreve sin rett til kollektiv overensstemmelse, sier styremedlem i Verdi, Stefanie Nutzenberger.

Startlønnen for medarbeiderne på Amazons tyske logistikksenter er ca 11 euro i timen (rundt 105 norske kroner). Det er ikke Verdi tilfredse med, og har kjempet i årevis for å få Amazon til å heve lønningene, for å følge resten av den tyske detaljhandelen. 

Ikke den første streiken

Streiken på logistikksentrene i Tyskland er langt fra den største i Amazons historie. 

Under fjorårets Black Friday, en av årets mest travle netthandelsdager, streiket Amazon-ansatte både i UK, Tyskland, Spania og Frankrike. Få måneder tidligere la også spanske, polske og tyske medarbeidere ned arbeidet på Amazons "Prime Day" i juli. 

Går ikke ut over kundene

I følge Amazon omfatter streiken kun et lite antall medarbeidere og kommer ikke til å bety forsinket levering av pakker til kundene. 

Annonse

Verdi forventer at omkring 500 medarbeidere vil delta i streiken. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!