Dokument kan være bevis: Ryktene er tilbake – Amazon Go kommer til Storbritannia

Kan bli en hel butikkjede.

Amazon åpnet sin første Amazon Go-butikk i 2016. Siden dette har selskapet åpnet 9 kasseløse butikker fordelt i Seattle, Chicago og San Fransisco.

Siden lanseringen av konseptet har spekulasjonene sirkulert rundt hvor mange Amazon Go-butikker som vil åpnes, og når og hvor de eventuelt vil dukke opp i Europa. Forrige høst ble det blant annet annonsert at selskapet planla en butikkjede i Storbritannia med flaggskip butikk plassert ved Oxford Circus i London. Dette ble ikke kommentert eller bekreftet av selskapet selv. 

Annonse

Skal ha søkt butikklokaler

Nå mener Daily Mail å ha fått ekspansjonen til UK bekreftet i form av et dokument, som viser at Amazon har sendt forespørsel til britiske detaljhandels meglere i oktober i fjor, og valgt ut en representant senere samme måned. Det skal imidlertid fortsatt være uklart om partene har skrevet under noen avtale. 

Både Surrey, Kent, Berkshire, Buckingshamshire, Hertfordshire, Essex og Middlesex skal i tillegg til London være interessante områder for Amazon. I dokumentet som avisen hevder å ha sett planlegges butikkene å bli på mellom 372 og 465 kvadratmeter.

Amazon har ikke kommentert påstandene foreløpig. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!