Gjør sitt største oppkjøp noensinne: Salesforce kjøper analyseselskap for 140 milliarder kroner

- Vi kombinerer nå verdens største CRM-plattform og analyseplattform.

CRM-selskapet Salesforce, som også har en netthandelsplattform under navnet Commerce Cloud, kjøper nå et stort analyseselskap ved navn Tableau.

Tableau omsetter for rundt én milliard dollar og har som mål å visualisere selskapets data på ulike måter. Tableau blir blant annet brukt av selskaper som Netflix og Verizon.

Annonse

- Beste av to verdener

Oppkjøpet, som er Salesforce største noensinne, er verdsatt til en pris på 15,7 milliarder dollar, hvilket tilsvarer rundt 140 milliarder norske kroner.

- Vi kombinerer nå verdens største CRM-plattform og analyseplattform. Tableau hjelper mennesker se og forstå data, mens Salesforce hjelper mennesker engasjere seg med og forstå kundene. Det er virkelig det beste av to verdener for kundene å samle to kritiske plattformer hver bedrift trenger for å forstå virkeligheten rundt seg. Jeg gleder meg over å ønske Adam og laget hans velkommen, sier Mark Benioff, styreleder og CEO i Salesforce, i en pressemelding. 

- Se og forstå data

En stor mulighet åpnes med dette for begge parter, og Tableau håper nå å treffe mange nye kunder gjennom Salesforce sitt nettverk. 

- Å forene kreftene med Salesforce vil styrke evnen vår til å hjelpe mennesker overalt med å se og forstå data. Som en del av verdens største CRM-selskap vil Tableaus intuitive og kraftfulle analyseverktøy hjelpe flere millioner nye mennesker å oppdage handlingsbar innsikt på tvers av organisasjonene deres, sier Adam Selipsky, CEO i Tableau, i en pressemelding.  

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!