Sandtrø gjør det igjen – runder 200 mill. i omsetning

Eric Sandtrø gjorde det i Komplett. Nå gjør han det også med nettbabyen sin Fjellsport.no, og utvider med oppkjøp av ny nettbutikk.

Sandtrø, en av Komplett-gründerne som holdt det gående i Kompletts sjefsstol i 16 år, er ikke ukjent med høye omsetningstall.

Men for seks år siden pustet han ut, bestemte seg for å selge sine siste aksjer, tok sats og begynte i sportsbransjen med Fjellsport.no.

Annonse

LES OGSÅ: Eric Sandtrø: Netthandelskongen som stakk til fjells

I år passerer han 200-millionersgensen, samt at han og de andre i ledelsen for første gang siden oppstarten i 2010 ser sorte regnskapstall, skriver Vestviken24.no.

- Jeg innrømmer at det var tøffere i starten enn vi hadde tenkt. Vi kunne rett og sett for lite om sportsbransjen, sier Sandtrø, største aksjonær og daglig leder i Fjellsport.no AS.

Kompetanse og erfaring skal det ikke stå på for mannen som etablerte eget selskap for konfirmasjonspengene sine og startet import av datadisketter fra Kina.

Bygger seg opp

I fjor etablerte de nettbutikken Tindeberg.se hos «söta bror». Vareutvalget er det samme som i den norske nettbutikken. Alt styres av de rundt 60 ansatte som holder hus i Sandefjord.

Ifølge ham selv er de bare i startfasen i Sverige, og vil ikke si noe mer konkret til finansnyhetsstedet enn at de omsetter for noen titalls millioner på andre siden av grensen.

I tillegg til dette har Sandtrø & Co vært på oppkjøpstur, og endte til slutt opp med kjøp av Supersport.no - en nyttig tilvekst til det de allerede er gode på.

Med på kjøpet følger de fire Supersport-gründerne i Oslo, samt kompetanseøkning innen triatlon og «langløping» generelt.

Annonse

- At vi kan det vi driver med, er helt avgjørende. Kundene avslører oss når vi ikke kan svare på spørsmål om produktene. Vi er ikke først og fremst en nettbutikk, men en butikk for friluftsutstyr. Hos oss skal du finne alt du trenger, enten du skal bestige Kilimanjaro, gå over Grønland på ski eller overnatte i telt ved Heisetra, sier Stian Moldvær Larsen, medeier og salgs- og markedsansvarlig, til Vestviken24.

Fjellsport-eierne

Gjennom selskapet Stavsmark AS eier Sandtrø drøyt 40 prosent av aksjene i Fjellsport, via holdingselskapet Fjellsport Group AS.

Danske Egmont er nest største aksjonær med 40 prosent eierskap.

Stian Moldvær Larsen, Terje Sten Bjerkseth og Jan Tore Kopperud, alle nære medarbeidere av Sandtrø i Komplett-tiden, er alle inne på eiersiden.

En annen gammel Komplett-kollega som Sandtrø pleier omgang med, er Ole Sauar som driver Jollyroom i Göteborg.

Sandtrø og Fjellsport Group eier fire prosent av Sauars leke- og barneutstyrs-butikk, som i år ligger an til å runde 600 millioner kroner i omsetning.

(Foto: Fjellsport.no)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!