Velkommen Tilbords igjen: Selskapet som nylig slo Tilbords konkurs er tilbake på eiersiden

De nye eierne Kitch´n og Dalema mener det er grobunn for suksess for kjøkkenutstyrskjeden som konket for en drøy uke siden.

Kitch´n, selskapet som for en drøy uke siden slo Tilbords-kjeden konkurs, er nå sammen med Dalema på grossistsiden tilbake igjen som eier av kjeden som har vært i hardt vær de siste ukene.

Utgått på dato

Odd Sverre Arnøy, daglig leder i Kitch´n og Tilbords, sier til E24 at infrastruktuen for Tilbords var gått ut på dato, og at forpliktelser og leiekontrakter gjorde det umulig å snu situasjonen slik det så ut før konkursen uten å tape masse penger.

Annonse

Kitch´n og Arnøy ble etter konkursen møtt med kritikk fra Jernia-sjefen Espen Karlsen som mente at oppkjøpet av Tilbords var et taktisk spill fra Kitch´ns side da de kjøpte kjeden fra Herkules Capital i november i fjor.

Ingen bevisst handling

Arnøy aviser blankt denne påstanden, og bedyrer overfor økonominettstedet at han ikke har moral til å gå inn i et selskap for deretter å slå det konkurs.

Arnøy sier at omsetningen vil ende på 550 millioner kroner for Tilbords-kjeden i 2017, og han anslår at omsetningen vil ende på rundt 475 millioner kroner i 2018.

- Det kommer til å bli en nedgang i inntekter i 2018 grunnet færre butikker, men nå har vi kommet ned på grunnfjellet og er klare for å vokse igjen, sier Arnøy.

Flere av de rundt 120 butikkene vil bli lagt ned. 15 er allerede stengt, og flere ulønnsomme butikker vil forsvinne.

Kitch'n omsatte for 1,013 milliarder i 2017.

Det betyr at kjeden samlet vil ha en omsetning på rundt 1,5 milliarder kroner.

Store endringer

Tilbords-kjedens grossistlager og kjedekontor i Bergen stenger for godt etter oppkjøpet. Kjedekontoret flyttes til Sandnes og blir samlokalisert med Kitch'n, mens grossistlageret flyttes til Bryne hvor Dalema har sitt anlegg.

Annonse

Av 40 ansatte i Bergen og Oslo, vil rundt halvparten få mulighet til å søke på nye stillinger i henholdsvis Sandnes, Bryne og Jevnaker.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!