Setter farge på Norge – maler videre med pen bunnlinje

Malorama opplevde en ørliten omsetningsdupp i fjor kontra 2015. Likevel vokste bunnlinjen med nesten 10 millioner kroner.

Et av Norges største varehus for overflateprodukter, med 130 Fargerike-butikker, 15 proffbutikker og 20 Mal Proff-partnere, solgte i fjor maling og tapeter for 1,703 milliarder kroner.

Året før stoppet dette tallet på 1,709 milliarder kroner.

Annonse

Men til tross for at selskapets omsetning omtrent sto stille på 1,7 milliarder kroner, økte bunnlinjen med nesten 10 millioner kroner, skriver Finansavisen.

- Vi klarte å ta ut bedre marginer og høyere produktivitet selv om faghandelomsetningen utenom Fargerike gikk noe tilbake, sier Nils Sund, administrerende direktør i Malorama, til avisen.

På investorjakt

Sammen med Danske Bank er de nå på utkikk etter investorer for å satse på mer enn maling og tapeter. Fliser, mur, panelplater, våtromsplater og solskjerming er produkter selskapet ønsker å satse videre med.

Derfor er en prosess i gang hvor det skal selges Malorama-aksjer for 300 millioner kroner. Men investroer som vil være med på ferden ønskes velkommen av Sund.

- Vi ser etter én til tre investorer og har en plan om at de i fremtiden vil få en exit gjennom børsnotering eller et salg, sier Sund avslutningsvis.

(Foto: Fargerike/pressebilde/CC BY 3.0)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!