Slo 42 millioner i omsetning mens resultatet sank: Sikter mot 100 millioner i salg av lamper og belysning på nett

Det svenske selskapet Lampan omsetter nå for 42 millioner kroner, med mål om å nå 100 millioner innen fem år.

Det svenske selskapet Lampan selger lamper og belysning på nett, og har tidligere rapportert et mål om å nå en omsetning på 100 millioner kroner innen fem år.

Selskapet har netthandel i både Sverige, Norge, Danmark og Finland, samt en fysisk butikk i Uddevalla, Sverige. 

Annonse

Da selskapet, som egentlig heter Lampan i Uddevalla AB, hadde lukket 2017, var omsetningen kommet opp i 38,5 millioner svenske kroner.

Nå som 2018 tallene er offentliggjort, ser man at Lampans fjorår innebærer fortsatt vekst. Selskapets omsetning ligger nå på 42,5 millioner svenske kroner. Til målet på 100 millioner er det altså fortsatt et stykke igjen. 

Regner med negativ utvikling på kort sikt

Samtidig fikk resultatet en smell under det siste regnskapsåret, da denne posten falt til 175 000 fra fjoråret på 4,5 millioner kroner. 

- Under året har selskapet fornyet et flertall av IT-systemer. Dette er et ledd for å kunne øke vår effektivitet fremover og møte den tøffe konkurransen på markedet. Disse bevisste satsningene kommer til å fortsette det kommende regnskapsåret og påvirke selskapets omsetning og resultat negativt på kort sikt, konstaterer Lampan i regnskapet. 

Fikk nye eiere

I følge vår søsternettside Ehandel.se ser selskapet, som fikk nye eiere i fjor sommer, nå mot Tyskland og Polen. De nye eierene skal være ett konsern, der Candela Holding er morsselskap. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!