Silje Landevåg: Get Inspired-gründerens fem beste råd til nettsuksess

- Hard work beats talent, sier 31-åringen som i år satser på 100 millioner kroner i omsetning.

I 2009 startet Silje Landevåg så smått med egen nettbutikk i leiligheten sin på Majorstua i Oslo. Med kun en ansatt. Seg selv.

Hun bestemte seg for å satse på treningstøy og etablerte Get Inspired.no.

Annonse

Les også: Startet med 40 000 - i fjor omsatte han for 24,5 millioner kroner

Fra null til 30 ansatte

Siden har butikken vokst i voldsomt tempo. Null ansatte er syv år senere blitt til rundt 30 ansatte - ekstrahjelper inkludert. Bedriften er også flyttet fra Oslo til Trondheim.

De første årene var preget av mye jobb og lite penger i kassa. Hun husker godt året omsetningen bikket en million. Det var i 2011. Det året KK skrev om «treningsbuksen som gir knallfin rumpe». Det var dråpen som utløste det hele. Bestillingene formelig rant inn, og lageret ble raskt tømt. Siden da har bedriften vokst seg gradvis større hvert eneste år.

Hun har omsatt for 75 millioner kroner - og blitt tobarnsmor. I år satser hun på å nå 100 millioner.

Alt dette i løpet av syv år.

Les også: Kosmetikk-prinsen i Førde

Siljes fem beste råd til suksess

Hun har naturligvis lært mye underveis. Om hva som fungerer, og hva som ikke fungerer. Hun har i likhet med de aller fleste oppstartere fått det som finnes av gründer-sykdommer. Og lært av det.

Til alle gründere og oppstartere; følg med. Her kommer fem råd og tips det kan være verdt å lytte til!

Annonse
  • Ha en god businessplan, men vær fleksibel. Ha spesifikke mål, med tidfestede delmål. Lag en strategi på hvordan komme seg til målet. Evaluering underveis er viktig for å se hvordan man ligger an.
  • Bruk tiden din riktig. Planlegging og struktur har vært viktig for meg. Jeg bruker alltid søndag ettermiddag til å få oversikt over uken, og de første fem minuttene på starten av dagen til å strukturere oppgavene. Det er alltid mye å gjøre, så prioriter det som er viktigst først. Ofte må man erkjenne at 80 prosent er godt nok. Er man for detaljfokusert kan man fort slite seg ut.
  • Hard work beats talent. Dette mottoet inspirerer meg. For å lykkes vil det kreve mange arbeidstimer. Både kvelder og helger de første årene. Dette må du kjenne at er greit, og at du er villig til å ofre. For meg er jobb også en hobby. Jeg koser meg når jeg jobber. Finn gleden i å få være så privilegert at du er med å etablerer en bedrift.
  • Kundefokus - alltid! Det er jo tross alt de som avgjør om vi eksisterer eller ikke. Jeg gikk på postkontoret hver dag med sekken på ryggen for å spare hentekostnaden hos Bring de første to årene, og for at det skulle være lynrask levering. Jeg la alltid godviljen til på kundeservice (det gjør vi også enda) og målte alltid responsen på hva kundene ville ha. I vår bransje er det så stort prispress at vi må skille oss ut på andre kriterier.
  • Lær av noen som har gått veien før deg. Vi trenger kloke råd på veien. Det gir påfyll, erfaring, guts og inspirasjon. Det kan være ulike mennesker ut i fra hvilket stadie du er i arbeidslivet, og hvilke utfordringer du står overfor. Bruk nettverket ditt til å komme i kontakt med de som inspirerer deg. Det trenger på ingen måte bare å være innen netthandel.

Les også: VUDD-gründer satset leilighetspengene sine på håndlagde solbriller i tre

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!