Størst vekst i Norge: Singles Day-salget økte med 68 prosent i år

Kraftig salgsvekst i norske nettbutikker sammenlignet med i fjor.

I følge Norges ledende leverandør av betalingstjenester Klarna, ble det gjort 68 prosent flere transaksjoner i norske nettbutikker i forbindelse med Singles day i år sammenlignet med i fjor. 

- Dette viser med all tydelighet at Singles Day er i ferd med å sette seg som handledag i Norge. Vi merker også at våre flere tusen norske nettbutikker i økende grad arrangerer salgsaktiviteter i forbindelse med det som internasjonalt blir kalt verdens største handledag, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad i en pressemelding.

Annonse

Singles Day startet som en feiring av alle single, og har i løpet av kort tid vokst til å bli en av verdens største handledager.  Dagen er spesielt stor i Kina, men også i en rekke andre land. Datoen er den 11.11 hvert år, og i år falt den på søndagen i helgen som var.

Norge slår nabolandene Thomas Elvestad, markedsdirektør i Klarna Norge. Foto: Pressebilde: Klarna

Klarna har innhentet rykende fersk salgsstatistikk fra alle sine nettbutikker i Norge, Sverige og Finland, og den viser at Norge har hatt den største veksten.

Mens Norge økte salget med 68 prosent, økte Sverige med 52 og Finland med 44. Norske nettbutikk-kunder brukte også hele 88 prosent mer penger enn de gjorde på tilsvarende dag i fjor. 

Kategoriene som økte mest i Norge er ifølge Klarna underholdning med 139 prosent volum og 84 prosent transaksjoner, samt sport og fritid med 124 prosent volum og 103 prosent transaksjoner.

Samtidig økte norske, erotiske nettbutikker sin ordreinngang med hele 63 prosent, og hadde en vekst i salgsvolumet mot i fjor på hele 49 prosent. Det er mer enn både våre svenske og finske naboer.

- Norske nettbutikker har noen svært viktige uker foran seg med både Black Friday, Cyber Monday og hele julehandelen. Hvis Singles Day er en temperaturmåler for salget videre i november og desember, tyder alt på at det vil nå nye høyder i år, sier Klarnas markedsdirektør, Thomas Elvestad.

 

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!