Digital opplæring av ansatte: Skal gjøre opplæringen mer spennende – Innfører VR-spilling for de ansatte

Et nytt spill med nyutviklede VR-briller, hvor man kan tjene opp poeng, kommer snart for Coop Danmarks nyansatte.

Det nye spillet med tilhørende VR-briller, skal altså gjøre opplæringen for nyansatte i Coop Danmark mer spennende. Det fremkommer av en pressemelding.

I et virtuelt butikkunivers kan de ansatte tjene opp poeng i spill som handler om å gjøre kundene tilfredse. 

Annonse

Coop tester nå konseptet med virtual reality i 10 butikker og til trening av selgere på arbeidsuke. Alle butikker i kjeden skal være med innen året er omme. 

Med det blir Coop de første i Europa til å utnytte VR-teknologi på denne måten, hevder Coop i pressemeldingen. 

- Vi vil gjerne gi våre mange unge medarbeidere en artig og motiverende start på jobben i Coop, sier senier HR-konsulent Anne Rahbek i Coop Danmark. 

Spillet er utviklet av Learningbank, mens DTU's senter for digital læringsteknologi også deltar i prosjektet for å lære mer om VR som læringsmetode.

- Jo flere mennesker vi innvolverer oss med, jo mer lærer vi. Faktisk husker vi opp til 75 prosent mer når vi bruker VR-trening enn for eksempel ved klasseundervisning, sier CEO i Learningbank, Stine Schulz. 

- Og brukerne oppnår reelle erfaringer på bakgrunn av de virkelighetsnære omgivelsene. Coop er helt klart en forløper med dette prosjektet, når det kommer til trening av unge medarbeidere, avslutter hun. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!