Doblet omsetningen det andre året: Slik driver Be:Eco miljøvennlig nettbutikk fra A til Å

Be:Eco holder stengt Black Friday og tilbyr kunder å komme innom kontoret for å hente pakkene sine selv. Med fokus på å drive miljøvennlig nettbutikk kan de vise til gode resultater og stort engasjement blant kundene sine.

Våren 2017 startet gründerne Amanda Villaruel, Severin Wedeld og Maria Zadovny nettbutikken Be:Eco hvor de selger produkter som skal gjøre det enklere å leve et miljøvennlig og tilnærmet emballasjefritt liv. Siden åpningen har de flyttet fra Villaruels stuegulv til egne lokaler - med en omsetning på omtrent 3,5 millioner kroner for 2018. 

Det var i 2016 de fikk øynene opp for livsstilen zero-waste, og hentet inspirasjon fra butikker i Øst-Berlin som solgte frukt, grønt og husholdningsartikler uten emballasje. Timingen var da så god at de følte for å få konseptet ut så fort som mulig, og allerede seks måneder i forkant av åpningen startet de arbeidet med å opparbeide egen kundebase.

Annonse

- Vi begynte å fronte dette i god tid før åpningen av nettbutikken for å nå folk og vise hvem vi er. Når vi da åpnet i april visste vi at salget ville komme med en gang, for da hadde folk allerede hørt om oss. Vi har bygd tillit over tid, og det er noe av vår strategi, forteller fag-, PR- og presseansvarlig i Be:Eco, Amanda Villaruel, til Ehandel.com.

Prioriterer kundeservice og rask levering 

Siden åpningen av nettbutikken har de blitt flinkere på å prioritere. God kundeservice, rask levering og fokus på sosiale medier er noen av de viktigste prioriteringene. De gjør alt arbeidet selv, og forteller at store deler av arbeidshverdagen går med på å pakke varebestillinger til kundene. Et alternativ de tilbyr kundene er å komme innom kontoret og hente bestillingen selv - noe som både er miljøvennlig og pengebesparende, men ikke minst også hyggelig da de rekker å slå av en prat med kundene. 

- Litt av forretningsmodellen vår er at det skal være litt koseligere, det er jo hyggelig at folk kan stikke innom og at vi ikke er en anonym nettbutikk. Det blir litt nærere, forteller daglig leder i Be:Eco, Severin Wedeld.

Sosiale medier spesielt viktig

Gründertrioen sverger til sosiale medier når det kommer til markedsføring - og er veldig opptatt av content marketing. Villaruel forklarer hvordan de gjennom sosiale medier og deres egen blogg som er linket til nettbutikken, viser sin ekspertise ved å dele tips direkte med kundene. De har fått mye erfaring med å skape innhold i denne prosessen, og har allerede nådd veldig mange innenfor målgruppen. Videre jobber de nå for å utvide kundebasen. 

- Det å være genuin og dele den typen lidenskap som vi gjør ved å dele tips og skrive artikler, engasjerer folk på en helt annen måte. Det skaper tillit. Så er det jo også en viktig del av oss, å bygge opp miljøengasjementet fra ulike kanter og skape en plattform for deling, rett og slett, forteller Villaruel.

Droppet Black Friday - stengte nettbutikken 

I 2018 valgte Be:Eco å stenge nettbutikken på årets kanskje største salgsdag - noe som viste seg å slå positivt ut på både resultater og omtale. I følge Wedeld handler det om å sette et poeng, nemlig at forbrukerne må tenke seg om og gjøre innkjøp de faktisk trenger. I stedet kjørte de Green Week, en uke med konkurranser og deling av tips og triks som kundene er interesserte i.

- Populariteten vår økte, så det var verdt det. Vi fikk mer respekt fra alle kanter, og det var utrolig gøy. Det handler å tørre som bedrift, sier Villaruel.

Handler om å tenke på hvem man vil være som nettbutikk

Også i år har de planer om å stenge nettbutikken på Black Friday, og Villaruel forklarer hvordan omsetningen ikke er alt, men at de heller tenker på hvem de vil være som nettbutikk. 

Annonse

- Jeg ser på Be:Eco som en nettbutikk med sjel. Vi har prinsipper og ikke minst integritet. Det er det vi har klart å skape, og det håper vi synes, forteller Villaruel.

Fra nesten 1,4 millioner kroner i omsetning det første salgsåret til rett over 3,5 millioner kroner i omsetning i 2018 har trioen mer enn doblet omsetningen og det ser lyst ut for Be:Eco. De har store planer om å etterhvert utvide bedriften og jobber stadig for å nå nye kunder - samtidig som de passer på å bremse litt ned slik at den hurtige veksten ikke tar overhånd.

- Det er engasjementet som har ført til at vi har veldig mange trofaste kunder og følgere i dag. Og det er vi så utrolig takknemlige for, deler Villaruel.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!