Sminkebutikk til topps

Nettbutikken Cover Brands opplever en ekstrem salgsvekst og er kåret til ”Årets Gasselle” i Oslo.

Det er Dagens Næringsliv som står bak Gaselle-kåringen. For å komme på den eksklusive listen må man ha en omsetning som minst har doblet seg på fire år, omsetningen første året må være på over én million kroner, bedriften må kunne vise til et positiv samlet resultat og unngått negativ vekst. De færreste kommer gjennom dette trange nåløye. Cover Brands har ikke bare kommet på listen, men går faktisk helt til topps for bedrifter registrert i Oslo.

Siden oppstarten av selskapet i 2009 har omsetningsveksten vært på utrolige 2244 prosent for butikken som selger blant annet sminke, hårpleieprodukter og parfyme. Det har imidlertid ikke vært noen dans på roser.

Annonse

- Vi har aldri lært noe om digital markedsføring, men startet nettbutikken i 2009. Mange kunder var skeptiske og lurte på hvor trygt det var. Vi kunne markedsføring og er ikke it-nerder, sier Anders Julian Faugli, som sammen med Tone Elisabeth Pettersen startet Cover Brands, i en kommentar til Kampanje.

Med sin satsing på kosmetikk konkurrerer de blant annet med Blivakker.no og Blusho.no.

I 2009 var driftsinntektene i selskapet på 1,2 millioner kroner og resultatet før skatt -0,1 million kroner. I 2012 var driftsinntektene på 29,3 milioner, driftsresultatet på 4,2 millioner og resultatet før skatt på 4 millioner. Coverbrands har i dag 11 ansatte (og ansetter to til på nyåret) og mottar 700-800 ordre om dagen. Samarbeid med bloggere har vært viktig for deres vekst . De har blant annet et samarbeid med Caroline ”Fotballfrue” Eriksen for å få omtale av produktene sine.

- Vi var blant de første som gjorde det. Det har en mer personlig vinkling enn ren reklame, og bloggerne skriver om produktet hvis de er fornøyd med det selv, sier Anders Julian Faugli til Hegnar.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!