Solgte vare med 90 prosent avslag ved en feil – må levere som avtalt

Da en kunde fant en PC som til vanlig koster rundt 13 000 kroner til 1300 kroner slo han til. Nettbutikken kansellerte kjøpet, men får nå beskjed av Forbrukerklageutvalget om å levere varen som avtalt.

Det er alltid interessant å se hvordan tvister mellom forbrukere og netthandlere løses, da sakene ofte kan få konsekvenser også ved liknende saker i fremtiden. Saken som begynte med at en kunde kjøpte en datamaskin til 1300 kroner som egentlig skulle koste omtrent det tidobbelte, er en slik sak.

Det hele begynte med at kunden fant en datamaskin hos Multicom til 1494 kroner. Han stusset på prisen og sjekket også hos et par konkurrenter. Også de opererte med liknende rekordlave priser. Kunden la deretter en ordre og mottok ordrebekreftelse. Senere på kvelden fikk han en e-post med informasjon om at orderen var kansellert på grunn av feilprising.

Annonse

Kunden godtok ikke dette og klagde saken inn til Forbrukerrådet som henla saken. Deretter klaget han på nytt til Forbrukerklageutvalget. De gav altså forbrukeren medhold. De mener avtalen ikke kunne ansees som "urimelig" etter Avtaleloven, blant annet siden kunden tross alt hadde sjekket flere nettbutikker og funnet liknende priser der. I begrunnelsen til Forbrykerklageutvalget påpekes det også at nettbutikken er å anse som den profesjonelle parten:

- Utvalget bemerker også at det er innklagde, som den profesjonelle parten, som er nærmest til å bære risikoen for feilprisingen, og at et generelt forbehold om trykkfeil/feilprising ikke er fritar dem for denne risikoen.

Multicom varsler nå at de vil ta saken videre i rettssystemet. Årsaken er ikke bare at denne saken oppleves som urettferdig, men fordi Multicom mener det er et generelt problem at enkelte kunder spekulerer i feilprisede varer.

Du kan lese hele dommen her.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!