Stengte nettbutikken – kundene strømmer til

I 2011 stengte Jula sin nettbutikk for å heller å satse på sin nye kundeklubb. Avgjørelsen fikk mye kritikk, men nå rapporterer Jula om stor interesse for kundeklubben og høy lønnsomhet.

Jula var lei av å bruke mye penger på å drifte en netthandelsløsning som gav mer arbeid enn omsetning. Med et sortiment som de selv mente ikke egnet seg for netthandel og et stort antall butikker, mente de det var bedre å avvikle hele nettbutikken.

- Våre produkter passer rett og slett bedre å kjøpe på stedet, og for tiden har vi en butikk nær de fleste i vår målgruppe. Vi selger mange store saker, mindre egnet for frakt osv. Kunden må kanskje likevel dra et sted for å hente pakken, var forklaringen.

Annonse

Jula fjernet kjøpsknappen på sine nettsider og flyttet fokuset til et nytt område: Lojalitetsprogrammet JulaClub som ble lansert 12. september 2011. Målet var å samle en halv million kunder i sin klubb fordelt på Norge, Sverige og Polen innen tre år.

Nå melder Jula at JulaClub har passert én million medlemmer. Det skjedde i går, 23. juni 2014.

– Det føles fantastisk at det er så mange trofaste Julakunder. Det er en stor tillit. For oss er kunden alt, og nå skal JulaClub utvikles for å skjerpe kontakten med kundene enda mer. Det er en rask og kostnadseffektiv kanal der vi kan presentere gode tilbud, sier Karl-Johan Blank som er Julas konsernsjef og hovedeier i en pressemelding.

Siden starten har loyalitetsprogrammet vært vellykket, og allerede i 2012 ble JulaClub utpekt til "årets kundeklubb" av Retail Awards (i Sverige).

– En million trofaste kunder er en styrkebeskjed og en kvittering på kraften av konseptet vårt. En sterk kundeklubb sikrer også det fremtidige salget vårt. Med JulaClub som redskap kan vi rendyrke kommunikasjonen vår med kunden på en effektiv måte, sier Joachim Frykberg som er administrende direktør i Jula AB.

Å verve så mange medlemmer skjer ikke automatisk. Det ligger hardt og målrettet arbeid bak fremgangen, forteller Karl-Johan Blank.

– Jeg vil rette en stor takk til alle medarbeiderne våre som har gjort en fantastisk innsats i arbeidet med JulaClub. Gjennom utrettelig arbeid, brennende engasjement og en positiv holdning har det blitt en suksess.

For de som ikke kjenner så godt til Jula, så kan vi fortelle at Jula AB er et familieeid selskap med hovedkontor og sentrallager i Skara i Sverige. De tilbyr kreative hjemmefiksere og profesjonelle prukter til lave priser via varehus. Jula har ca. 2 400 ansatte og totalt 72 varehus, hvorav 41 ligger i Sverige, 20 i Norge og 11 i Polen. I 2013 omsatte Julakonsernet for ca. 4,9 milliarder SEK, med et resultat på 515 millioner SEK.

Annonse

(Foto: Jula. Bildet er tatt i forbindelse med åpningen av nytt varehus i Charlottenberg.)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!