Sterk vekst på Black Friday for mange

En rekke kjeder og nettbutikker melder om en voldsom vekst for årets Black Friday-salg.

Etter en sterk vekst i fjor, satset mange norske og internasjonale nettbutikker og kjeder hardt på årets Black Friday. På forhånd var usikkerheten stor. Posten Norge anslo en dobling i salget og det ser ut til å ha slått til for en del aktører.

Elkjøp startet salget allerede på mandag under merkelappen "Black Week", men endte likevel opp med rekordtall på fredag.

Annonse

- Vi doblet det nordiske salget fra Black Friday i fjor nesten på kronen, forteller Øystein Schmidt, pressekontakt hos Elkjøp Nordic til Netthandel.no. Til sammen solgte Elkjøp, Lefdal, svenske og danske Elgiganten og finske Giganti for 620 millioner kroner på fredag.

Schmidt forteller at det ser ut som flere av kundene satt klare ved midnatt enn tidligere og det forteller også Anton Hagberg, direktør for Komplett Norden.

- Vi hadde en fantastisk dag og doblet nesten trafikken og omsetningen fra i fjor, forteller Hagberg til Netthandel.no.

Hagberg vil ikke røpe totale omsetningstall, men forteller at Komplett.no rundet 100 millioner kroner etter å hatt 750 000 besøk på nettsiden i løpet av fredagen. Komplett hadde reservert 100 container-kjøringer fra Posten for å frakte varene, men nå ser det ut som vi trenger mer, forteller Hagberg.

Også mange mindre nettbutikker gjorde det bra på fredag. Tall fra Mystore.no, som drifter rundt 1400 små og mellomstore nettbutikker, viser en sterk vekst.  Den store nettbutikk-leverandøren forteller at antall ordre i de 1400 nettbutikkene doblet seg fra Black Friday i fjor. Og tallene er enda hyggeligere for Mystore-butikkene fordi gjennomsnittelig ordre har økt med 10 prosent til 1130 kroner.

- Vi merket en enorm økning i trafikken like etter midnatt natt til fredag, noe som viser at folk har sittet klar til å handle så fort salget åpnet i nettbutikkene, forteller Mystore.no-sjef Yngve Larsen i en pressemelding.

Et annet selskap som melder om sterke tall er Qliro-eide Cdon.com. Selskapet splitter ikke opp tallene per land, men forteller at den nordiske omsetningen på fredag økte med 80 prosent sammenlignet med Black Friday i fjor og endte på 110 millioner svenske kroner.

Små nettbutikker klarte å utnytte Black Friday. Mimmis.no forteller at  sammenlignet med en vanlig fredag endte de opp med å tolvgange trafikken og tigange omsetning sammenliknet med en vanlig god dag.

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!