Mener omnikanal kan styrke salget drastisk: Studie viser at omnikanal-kunder handler dobbelt så ofte

Legger igjen 30 prosent mer per kjøp sammenlignet med andre kunder.

En ny studie viser at omnikanal-kunder shopper dobbelt så ofte, og for 30 prosent mer per kjøp, sammenlignet med kunder som handler via én kanal. Dette kommer frem i betalingselskapet Adyens årlige handelsindeks.

– Disse funnene viser at det å drive omnikanal-butikk er en gavepakke både for seg selv og sine kunder. Ikke bare tjener man mer per kunde per kjøp, man får også mer lojale kunder. Årets rapport viser faktisk at ved å drive sømløs handel på tvers av kanaler kommer kundene oftere tilbake og legger igjen mer penger, sier Tobias Lindh, sjef for Adyen i Norden og Baltikum, i en pressemelding. 

Annonse

Omnikanal-kunder gjør flere kjøp på nett

I følge selskapet kan omnikanal-handel styrke nettbutikkenes salg drastisk. Hos kunder som handler via én kanal havner 80 prosent av kjøpene i fysisk butikk og 20 prosent online, mens det hos omnikanal-kunder havner 60 prosent i butikk og 40 prosent online. Tobias Lindh, sjef for Adyen i Norden og Baltikum.

- Med tanke på at omnikanal-kunder shopper dobbelt så ofte og i snitt for 30 prosent mer, betyr dette store fordeler for de forhandlerne som innfører en omnikanalstrategi, forteller Lindh.

- Norge er langstrakt 

Tobias Lindh tror trenden vil vokse kraftig i tiden fremover. 

- Norge er et langstrakt land med sterk e-handel. Det betyr blant annet at forhandlere må skape en tydeligere link mellom e-handel og fysisk butikk for at omni skal vokse. For eksempel ved å innføre tjenester som «click and collect» eller kjøp online, returner i butikk, legger han til.

 

 

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!