Ahlsell blir størst på arbeidsklær: Svensk verktøygigant kjøper norsk B2B-selskap

Gjøvik-selskap som spesialiserer seg innen arbeidsklær og verneutstyr ender på svenske hender.

Ahlsell Norge AS er en norsk handelsvirksomhet innen VVS, VA, elektro, industri, bygg, samt verktøy og arbeidsklær.

Blir størst på arbeidsklær

Nå blir det børsnoterte svenske selskapet, som årlig omsetter for rundt 27 milliarder svenske kroner, enda større innen segmentet arbeidsklær ved oppkjøpet av norske Bekken & Strøm.

Annonse

Det Gjøvik-baserte selskapet er en av Norges største leverandører innen arbeidsklær, verneutstyr, arbeidssko og profileringstøy.

Selskapet har cirka 160 ansatte, med hovedkontor og sentrallager i Gjøvik, og avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Gjøvik, Sandefjord, Mo i Rana og Stryn. 

330-millionersbedrift

- Oppkjøpet vil gjøre oss i stand til å tilby spesialistkompetanse sammen med markedets bredeste og dypeste sortiment av det utstyret fagmannen til enhver tid trenger, sier Rune Flengsrud, administrerende direktør i Ahlsell Norge, i en pressemelding.

Bekken & Strøm omsatte for 330 millioner kroner i 2016, og endte opp med et driftsresultat på 30 millioner kroner, skriver fagbladet Rørfag.

Tross oppkjøpet vil Bekken & Strøm fortsatt drive under eget navn.

Kjøpet forutsetter godkjennelse av Konkurransetilsynet.

Gigantselskap

Cirka 97 prosent av Ahlsell ABs årlige omsetning på rundt 27 milliarder svenske kroner kommer fra de tre hovedmarkedene Norge, Sverige og Finland.

Selskapet har drøyt 5000 ansatte og mer enn 200 butikker i de tre ovenfornevnte landene.

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!