Økte med 22,7 prosent fra 2017: Varehandelen opplevde over 1000 konkurser i 2018

- Netthandelen spiser markedsandeler.

Mange bedrifter ble konkursrammet i fjor, og i følge tall fra analyseselskapet Experian var det hele 5000. Dette skal ha vært en oppgang på 10,6 prosent.

Varehandelen har vært en av sektorene som har stått i sterkest motvind det siste året, hvor av 1042 selskaper gikk konkurs. Dette er en økning på 22,7 prosent mot 2017.

AnnonseSalgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge, melder om vanskeligere tider for varehandelen også i tiden fremover. Foto: Experian

- Vi får stadig rapporter om at det er tøffe tider i handelsnæringen. Netthandelen spiser markedsandeler og bidrar til at prisene settes under press. Det betyr vanskelige tider også fremover, og vi ser nok ingen snarlig bedring i denne sektoren, sier salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge, i en pressemelding. 

Noe nedgang ved årets slutt

Til tross for at 2018 var et konkursår, skal de to siste månedene har vist positive signaler. 

- Fjoråret var tøft for de over 5000 bedriftene som måtte ta den tunge veien til skifteretten. Det er også et paradoks at konkursøkningen har vært såpass høy, ettersom norsk økonomi har vært solid. Derfor er det gledelig at konkurstallene peker nedover i november og desember. Vi understreker imidlertid at det er tidlig å konkludere om den negative trenden er snudd, sier Kristiansen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!