Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Verdsatt til 1,1 milliarder kroner

Verdsatt til 1,1 milliarder kroner
Netthandel

På bare tre måneder er verdien av Kolonial.no økt fra 200 millioner kroner til godt over milliarden, skriver Finansavisen.

ANNONSE

Flere familieeide investerinsgselskaper, som Stenshagen Invest, Rasmussengruppen, Varner og Astrips Factum, har tro på Karl Munte-Kaas og Kolonial.no og skyter inn penger i en ny emisjon.

Dette skjer bare måneder etter at Rema 1000 kjøpte 10 prosent av Kolonial.no for rundt 20 millioner kroner, noe som ifølge Finansavisen priset selskapet til 200 millioner kroner.

Stor omsetning - rødt i bunn

Per i dag omsetter Kolonial, no for 10 millioner kroner i uken - en tidobling på ett år.

Men selv om omsetningstallene øker er det fortsatt smalhans i andre enden.

I fjor endte de opp med et underskudd på 25 millioner kroner etter å ha omsatt melk, brød og andre kolonialvarer for 75 millioner kroner.

Til Finansavisen sier Karl Munthe-Kaas, daglig leder og en av gründerne bak selskapet, at de vil gå med ytterligere underskudd i år, og at de med stor sannsynlighet gjør det samme neste år.

- Men fra 2018 og utover regner vi med å gå med overskudd, sier han til avisen.

LES OGSÅ: To ting vil avgjøre om mathandel på nett blir en suksess eller fiasko

Kolonials argeste kritiker

Odd Gisholt, høyskolelektor ved BI, har gått Munthe-Kaas & Co i rette ved gjentatte anledninger.

Kolonial.no har klart å øke omsetningen til 400 millioner kroner på fire år. Et tall mange vil hevde er bra. Men Gisholt minner om at de gikk 25 millioner i minus i fjor. Noe han på ingen som helst måte mener er godt nok.

- Du mener Stenshagen, Varner, Rasmussengruppen og Astrup tror på julenissen? spør Finansavisens journalist.

- Nei, de tror på Kong Karl, som har kjørt et PR-show i alle disse årene. Det blir ikke butikk av 350 mann i arbeid, 14 000 kvadratmeter med lagerplass og 30 hentepunkter. Han må omsette for minst to milliarder kroner. De nye investorene må vente i hvert fall fem til ti år før det skjer, svarer Gisholt.

LES OGSÅ: Handelsekspert: - Jeg har dessverre ikke tro på at matkasser er en farbar vei

(Foto: Kolonial.no)

Del artikkel: