Bygde egen netthandelsplattform: Vil bli verdensledende plattform innen mote og livsstil

Jeans-gründerne var misfornøyde med tilbudet av netthandelsplattformer, så de bygde sin egen.

Etter et vellykket år har det svenske selskapet Centra økt sine lisensinntekter med 50 prosent. I en pressemelding skriver softwareplattformen at de skal bli den verdensledende netthandelsplattformen for mote og livsstil. 

I disse dager satser selskapet derfor fullt og helt på å nå ut til flere internasjonale merkevarer og markeder. Per dags dato anvender merker som Moods of Norway, samt hundrevis av andre nordiske merker som blant annet Nudie, Our Legacy, Lexington og Triwa plattformen. 

Annonse

Bygde sin egen

Selskapet ble til når entreprenøren Piotr Zaleski, som en gang i tiden drev jeans merket Julian Red, var misfornøyd med de tilgjengelige netthandelsplattformene som fantes på markedet. Han besluttet sammen med sin medgründer Frans Rosen å bygge opp sin egen plattform. 

I slutten av 2017 tiltrådte også Martin Jensen som ny daglig leder, en mann med store planer for selskapets fremtid.

- Vi satser på å vokse ordentlig fremover og ser et tydelig behov for vår plattform hos merkevarer innen mote og livsstil. Vi har økt våre vanlige lisensinntekter med 50 prosent under 2018 og sikter på å øke hastigheten ytterligere under 2019. Første steget er å eie markedet i Norden for å på sikt bli verdens største netthandelsplattform for merkevarer innen mote og livsstil, sier Martin Jensen i en pressemelding. 

Et kritisk skifte

Plattformen skal i følge selskapet være en av netthandelsplattformene i verden som er optimert for det digitale skiftet blant merkevarer innen mote og livsstil. Plattformen skal være såkalt "headless", og skal være bygd opp for det globale markedet, hvilket skal gi ubegrensede designmuligheter for merkevarene til å optimere sitt digitale uttrykk samt drive salg. 

- Det pågår et kritisk skifte for merker innen mote og livsstil der det digitale blir avgjørende enten om man lykkes eller ikke. Vi har under en lang tid, sammen med våre kunder optimert Centra som en plattform for at merkevarene innen mote og livsstil fremtidsrettet skal kunne digitalisere sin engros-virksomhet og selge direkte online og via markedsplasser. 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!