Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Avvikler deklarasjonsunnaket: Virke mener det skjer for sent

Bernt G. Apeland, adm. direktør i Virke.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Burde skje før 1. januar 2024.

ANNONSE

I dag la regjeringen frem revidert statsbudsjett. Her ble det blant annet bestemt at 350-kronersgrensen for netthandel skal avvikles fra og med 1.januar 2024.

350-kronersgrensen ble egentlig fjernet for et par år siden, men samtidig ble det innført en midlertidig overgangsordning som har blitt videreført på ubestemt tid i påvente av en evaluering av hele ordningen.

Virke reagerer på at det midlertidige deklarasjonsunntaket ikke avvikles fra og med 1. oktober 2023, slik Finansdepartementet foreslo under høringen.

Vi er glade for at regjeringen avvikler deklarasjonsunntaket som gjelder handel i utenlandske nettbutikker, men mener at dette burde skje før 1. januar 2024. Deklarasjonsunntaket innebærer at det ikke er kontroll med merverdiavgiftsbetaling når norske forbrukere handler varer i utenlandske nettbutikker.

Fjerning av deklarasjonsunntaket vil gi økte merverdiavgiftsinntekter til staten og like vilkår mellom handel i norske- og utenlandske butikker, sier Bernt G. Apeland, administrerende direktør i Virke, i en pressemelding onsdag formiddag.

Del artikkel: