Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bergans dropper Black Friday-tilbud: ”Har laget vår egen tradisjon”

Yngvill Ofstad, bærekraftansvarlig i Bergans
Foto: Bergans
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Satser på grønnere tiltak.

ANNONSE

Bergans er en del av en økende gruppe selskaper som velger å ikke kjøre tilbud på Black Friday. Tvert i mot forsøker de heller å løfte sine grønnere tiltak denne fredagen.

Vi kjøper dobbelt så mange klær enn for bare 20 år siden, og bruker dem dobbelt så kort. Derfor har vi laget oss vår egen tradisjon med å vektlegge mer «grønne» tiltak på den ellers så svarte fredagen, sier Yngvill Ofstad, bærekraftansvarlig i Bergans, til Ehandel.

I 2018 lanserte Bergans et redesignsamarbeid med motefagskolen Esmod. Studentene mottar ca. 250 brukte og ødelagte produkter fra Bergans, samlet inn gjennom turtøyprodusentens ordinære panteordning. I løpet av noen få uker forvandlet studentene turbukser, ryggsekker, telt og soveposer om til nye og spenstige moteplagg. Antrekkene ble vist fram under en motevisning i Oslo, på Black Friday. Partene gjentok suksessen i 2019, og er nå i gang med runde nummer tre.

I år blir det riktignok ingen motevisning på Black Friday, av naturlige årsaker. Vi jobber i stedet mot en fotoutstilling på et senere tidspunkt. Vi opplever likevel at samarbeidet gir oss utrolig mye, og studentene får et innblikk i nye måter å tenke bærekraft i sin designhverdag, sier Ofstad.

LES OGSÅ: NetOnNet om Black Friday: "For mye fokus på tilbud og kampanjer"

Bergans har tidligere hatt kampanjer som gratis reparasjon av Bergans-plagg på Black Friday, noe som også ble tatt veldig godt i mot av forbrukerne. Det er ingen tilbud verken i Bergans nettbutikk eller butikker under Black week, med unntak av butikker som er forpliktet til det av kjøpesentrene de befinner seg på.

Vi kommer riktignok til å ha et enkelt tilbud mandagen etter. Tilbudet vil være på Outlet-varer, og dette er for å løfte frem Outlet som en god ordning for å gi produkter og materialer en ny sjanse. Her legger vi også ved noen handlevettregler knyttet opp mot bærekraft, avslutter Ofstad.

Ofstad røper også at de er i gang med et nytt samarbeid som skal gjøre det enda enklere for forbrukerne å leie, reparere og pante turklær.

Del artikkel: