Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bergans kåres til årets sirkulære bedrift: “Virkelig en stor ære“

Jan Tore Jensen, administrerende direktør i Bergans.
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Turtøyprodusenten håper prisen vil inspirere kolleger i handelen.

ANNONSE

Bergans ble i går kåret til årets sirkulære bedrift under Den store sirkulærkonferansen hvor næringslivet, industri, organisasjoner og politiske ledere samles for å blant annet diskutere hvordan man kan fremskynde den sirkulære omstillingen i Norge.

Konferansen arrangeres av Cnytt.no, Norsk Senter for Sirkulær Økonomi og Circular Norway. Formålet med utdelingen av prisen skal være å løfte frem virksomheter som utmerker seg innen sirkulære forretningsmodeller. Denne gangen var det altså Bergans som overbeviste juryen.

Å vinne en slik pris er virkelig en stor ære, og noe som gjør oss både ydmyke og stolte. Særlig når vi ser hvem de andre nominerte er. Bredden i nominasjonene og ikke minst kvaliteten på prosjektene de andre nominerte har, viser at det skjer veldig mye bra i Norge, sier Jan Tore Jensen, administrerende direktør i Bergans, i en pressemelding.

Andre nominerte i år var Den magiske fabrikken, Oslokollegas OK:Data, Sirkula AS, Norsk Riving, Renevo, Veas, Ivars IKS, Atea, Tomra, Vestre og Smedvig Eiendom.

I juryens begrunnelse står det skrevet at Bergans fortjente heder for målene og ambisjonene virksomheten har satt seg. Videre er det beskrevet at prisen er en honnør til en bedrift som er en tydelig pioner innenfor sin bransje, samt at man håper prisen er et signal til tekstilbransjen om at det finnes muligheter for å omstille seg mot en mer bærekraftig og sirkulær økonomi.

Det at vi som handelsaktør får denne prisen viser at nettopp handelen spiller en viktig rolle i den nye sirkulære økonomien. Takk til juryen for å løfte fram nettopp handelens styrke i denne sammenheng; ved at vi både kan påvirke positivt bakover i verdikjeden vår, og samtidig legge til rette for at forbrukerne kan ta mer bærekraftige og sirkulære valg i hverdagen sin.

Vi håper og tror at prisen vil gi inspirasjon til våre kolleger i handelen som ønsker å sette i gang med sirkulære forretningsmodeller, sier Jan Tore Jensen.

Årets bedrifts jury var ledet av Venstres Ola Elvestuen, akkompagnert av Bjørn Kjærand Haugland fra Skift, Danat Tekie fra Deloitte, Natalia Mathisen fra Nasjonalt senter for sirkulærøkonomi, Torbjørn Leidal fra Cnytt og Leif Nordhus fra Circular Norway.

Del artikkel: