Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bergans kjøpes opp av sportsgigant: ”En stor mulighet”

therese.karlsrud.haugen

Blir en del av Sport Holding.

ANNONSE

Aksjonærene i Bergans har inngått en avtale om salg av aksjene i selskapet. Kjøperen er Sport Holding, som eier kjeder som Sport 1 og Intersport.

Når vi nå har besluttet å selge oss ut av Bergans er vi glade for at kjøperen ble Sport Holding. Vi har lange relasjoner til både Sport 1 og Intersport som leverandør gjennom flere tiår, og vi ser på Sport Holding som den foretrukne eieren av selskapet fremover. Vi er trygge på at Bergans nå er i de beste hender, sier Jon Søland på vegne av selgerne, i en pressemelding.

Sport Holding erverver 100 prosent av selskapet, men Bergans skal fortsatt drives uavhengig av de andre kjedekonseptene i konsernet.

For Bergans er dette en milepæl og utvilsomt svært spennende. Vi blir nå en del av landets største sports- og friluftsaktør, noe som representerer en stor mulighet til å utvikle oss videre i årene som kommer. Vi føler vi har fått en trygg havn i Sport Holding som deler vår visjon, ambisjon og tro på merkevaren vår, sier administrerende direktør, Jan Tore Jensen i Bergans.

Bergans' hovedkontor vil forbli i Asker, og det foreligger ingen planer om organisasjonsmessige endringer. Partene er enige om å holde salgssummen konfidensiell.

Gjennomføring av transaksjonen er betinget av at Konkurransetilsynet klarerer transaksjonen, og tidspunktet for endelig gjennomføring av transaksjonen avhenger av dette.

De senere år har utviklingen i sportsbransjen gått i retning av at større leverandører og merkevarer, spesielt de internasjonale, i økende grad ønsker å kontrollere distribusjonen av egne varer, både med hensyn til sortiment og distribusjonskanal. Dette har medført en betydelig satsing på egne kanaler som online stores og egne butikker. Kjøpet av Bergans vil sikre langsiktig tilgang på attraktive produkter for våre kjedekonsepter.

Vi ønsker fremover å bidra til ytterligere utvikling av Bergans' sterke posisjon i friluftslivsegmentet i samarbeid med ledelsen i selskapet. Gjennom vår distribusjon i egeneide butikker og franchisebutikker vil vi satse ytterligere på Bergans som merkevare, og gjennom dette sikre en betydelig del av Bergans' volum og omsetning. Vi gleder oss til å ta fatt på denne oppgaven og ønsker våre nye kollegaer i Bergans velkommen til Sport Holding familien, sier Sport Holdings styreleder Petter Schouw-Hansen i en kommentar.

I fjor omsatte Bergans for 600 millioner kroner. Omsetningen til forbruker i Sport Holding utgjorde 6 milliarder kroner samme år.

Del artikkel: