Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

Bergans of Norway økte konverteringen med 100%

Christopher Häggström, Interim CDO, Bergans of Norway

Da en av Norges størstes nettbutikker for funksjonelt friluftsutstyr skulle lanseres på det internasjonale markedet, sørget de for å bytte e-handelplattform. Ved hjelp av en SaaS-løsning med moderne API-er har konverteringsgraden nesten blitt doblet.

Før den internasjonale satsingen til Bergans of Norway, satte styret klare mål for den nettbaserte forretningen. Dette innebar at det eksisterende forretningssystemet måtte byttes ut. De ville også ha en mer fleksibel og moderne e-handelløsning. Valget falt på Jetshop Commerce, som bruker API-er til å gjøre integrasjoner med tredjepartssystemer..

– Norge er historisk sett et OnPrem-land hvis man ser på hvilke plattformer som er mest brukt. Men vi var ute en modulær plattform og en best-of-breed-løsning, sier Christopher Häggström, midlertidig CDO hos Bergans of Norway.

Derfor trenger bedrifter en API first-strategi
Les mer om fordelene med moderne API-er i guiden vår her API first - Slik gjør API-er at du ligger foran i den digitale utviklingen.

API-er for en bedre kundeopplevelse
Byttet av plattform har gjort nettbutikken raskere og har skapt en bedre kundeopplevelse i flere kanaler – ikke minst i mobilen. Andre forandringer er visuelle forbedringer av startsiden, navigasjonen og Mine sider samt en optimalisering av søkemotoren. Kundene kan dessuten gjøre kjøp gjennom Klarna.

Takket være løsningen til Jetshop kan Bergans of Norway også ta i bruk funksjoner som har blitt utviklet for andre aktører innen detaljhandelbransjen. Det gjør at selskapet slipper å bruke ressurser på å bygge alle funksjonene selv.

At kundene har satt pris på forandringene, merkes godt gjennom konverteringsgraden, som har økt med nesten 100 % i løpet av det første kvartalet etter at den nye løsningen ble lansert.

– Vi har fått en mye bedre nettbutikk og kan fokusere på å tiltrekke flere kunder til varemerket vårt i stedet for å bruke unødvendig tid på IT-utvikling. Jetshop sine konsulenter hjelper oss også med å analysere kundedataene våre, og til å utforme spesifikke forbedringsforslag ut ifra disse, sier Christopher Häggström.

«Tenk ‘API first’ hvis du vil bli størst»
Christopher Häggström ønsker å se en forandring i hvordan e-handlere velger e-handelplattformer. Fleksibilitet, utviklingstempo og kunnskapsdeling blir stadig viktigere konkurransefordeler etter hvert som e-handelen utvikles.

– Vi har en relativt liten IT-avdeling og er avhengige av konsulenter. Det gjør at vi må ha en helt annen oversikt over kostnadsnivået vårt, noe som på betyr at vi må investere i fremtidssikre e-handelløsninger, sier Christopher Häggström og legger til:

– Hvis man vil henge med i utviklingen og ligge et steg foran konkurrentene, gjelder det å forstå hvilke forretningsmuligheter en best-of-breed-løsning og en API first-tilnærming fører med seg.

Derfor trenger bedrifter en API first-strategi
Les mer om fordelene med moderne API-er i guiden vår her API first - Slik gjør API-er at du ligger foran i den digitale utviklingen.

Del artikkel: