Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bergans permitterer: “En veldig krevende situasjon for oss“

therese.karlsrud.haugen

"Det var tunge nok tider i sportsbransjen fra før"

 

ANNONSE

Det er stadig flere i varehandelen som ser seg nødt til å permittere ansatte, som følger av lavere inntekter i forbindelse med coronaviruset. Nå kan også sport- og friluftsselskapet Bergans meddele at de har sendt ut permitteringsvarsler til 56 ansatte de siste dagene.

Akkurat som for alle andre i detaljhandelen, er dette en veldig krevende situasjon for oss. Vi er dessverre nødt til å permittere ansatte i så godt som alle avdelinger i bedriften, både i Norge og Tyskland. Vårt fokus nå er å holde hjulene i gang som best vi kan, men på et lavere gir. Vi har forsøkt å spre belastningen jevnt utover, derfor er flere delvis permittert. På denne måten holder vi forretningskritiske funksjoner i gang, sier Jensen, i en pressemelding.

LES OGSÅ: H&M permitterer 2000 ansatte

Permitteringsgraden varierer fra 40 til 100 prosent. De funksjonene som nå er i full drift hos Bergans er i hovedsak de som jobber med nettbutikken og distribusjon av varer. Også ledelsen i bedriften er i full jobb, men disse har godtatt betydelige lønnskutt, opplyser selskapet.

Både som samfunn og bedrift, står vi en tøff storm akkurat nå. Alle er påvirket og alle må bidra. Dette er en dugnad. Vi må ta vare på hverandre som best vi kan, og håpe at det blåser over fortest mulig, sier Jensen.

LES OGSÅ: Kitch'n og Tilbords stenger butikker - over 1000 ansatte permitteres

Christoph Centmayer representerer de ansatte hos Bergans. Han sier de forstår tiltakene, men at det er krevende.

Det var tunge nok tider i sportsbransjen fra før. Nå er det unntakstilstand. Vi har forståelse for tiltakene og tiltro til at ledelsen i bedriften gjør det de kan for at vi skal ha en jobb å komme tilbake når krisen er over. Det er det som betyr noe for oss, sier Centmayer.

Del artikkel: