Berørte ansatte signerer offentlig liste – deles av Klarna-sjefen

"Blandede følelser"

Det har stormet rundt Klarna den siste uken. Etter at betalingsselskapet besluttet å si opp omtrent 10 prosent av staben delte de et forhåndsinnspilt lydklipp hvor den administrerende direktøren Sebastian Siemiatkowski forklarte de underliggende årsakene.

Senere skal det ha blitt bekreftet at ingen ansatte får direkte sparken – de tilbys heller en sluttpakke bestående av et antall månedslønner mot at de leverer sin oppsigelse. Sen Kanner, ansatt hos Klarna og forbundsleder hos Unionen, bekreftet til SvD at mellom 20 til 30 medarbeidere i USA måtte gå på dagen.

Annonse

Nå har flere ansatte samlet seg, etter initiativ fra Klarna-ansatt J. Tyler Wilson, i et offentlig dokument med kontaktinformasjon og opplysninger om stilling samt lokasjon slik at fremtidige arbeidsgivere kan ta kontakt ved interesse. Siemiatkowski delte dette dokumentet i går, og kaller det en gullgruve for arbeidsgivere som er på jakt etter nye ansatte.

Jeg er imponert over initiativet Klarna-ansatt J. Tyler Wilson har satt opp. Et dokument hvor de som er berørte av endringene kan registrere seg for å vise sin tilgjengelighet til rekrutterere. Jeg håper alle forstår hvilken gullgruve dette er. Noen rekrutterere burde sannsynligvis ignorere LinkedIn eller andre kanaler i et par dager og legge all sin energi i denne listen. Jeg er sikker på at disse folkene ikke vil være tilgjengelig lenge, skriver Siemiatkowski i sitt innlegg på LinkedIn.

Det er blandede følelser i kommentarfeltet, hvor Klarna-sjefen både roses og dømmes for å i det hele tatt dele dokumentet. Flere arbeidsgivere deler sine ledige stillinger i kommentarene, og tidligere ansatte i Klarna ser sitt snitt til å dele tidligere erfaringer med betalingsgiganten – på godt og vondt.

Personlig har jeg blandede følelser rundt dette dokumentet. Samtidig som det symboliserer mye av hva jeg er stolt av blant Klarnas ansatte, er det også et håndfast symbol på en veldig tøff avgjørelse som gjør meg veldig trist og som vil bli med meg i en lang tid fremover. Hvis selskapet ditt er heldig nok til å rekruttere en av disse fantastiske menneskene, kan jeg forsikre deg om at det vil bli en av deres største seire dette året, avslutter Siemiatkowski.

Dokumentet med berørte Klarna-ansatte som frivillig har registrert seg som tilgjengelige, finnes i sin helhet her.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!