Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bestseller-milliardær redder presset skokjede

Anders Holch Povlsen
therese.karlsrud.haugen

Har tapt 250 millioner på ti år.

ANNONSE

Mannen bak moteselskapet Bestseller, Anders Holch Povlsen, tar nå over som eneeier av skokjeden Bianco. Dette er imidlertid ikke første gang, da han har stått som ensom eier i selskapet tidligere også. Det opplyser Finans dk.

For elleve måneder siden kom Jens Schøtt inn i bildet som daglig leder, og fikk dermed en minoritetsandel i selskapet. Det har han ikke lenger, selv om ha skal fortsette som daglig leder.

LES OGSÅ: Motegiganten bikket 80 milliarder - nå lanserer de ny kategori

Niende år på rad med underskudd

I tillegg til å eie Bestseller, som blant annet består av kleskjedene Vero Moda, Jack & Jones og Only, har Povlsen investert i flere store selskaper, som for eksempel nettgigantene Miinto og Zalando. Han gikk inn på eiersiden hos Bianco i 2016, og skal ha skutt inn penger gjentatte ganger etter det.

I dag har Bianco ca. 100 butikker fordelt i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland samt tilhørende nettbutikker på flere markeder. På det meste skal skokjeden ha hatt 180 butikker.

Bianco skal dessuten ha gått med underskudd i ni år, hvor kjeden tapte 38 millioner danske kroner det siste regnskapsåret. I følge avisen skal kjeden totalt ha tapt nærmere 250 millioner kroner de siste 10 årene.

Del artikkel: