Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Betalingsgiganten henter 5,8 milliarder kroner

Klarna granskes fra ulike hold - risikerer 200 millioner kroner i bøter
therese.karlsrud.haugen

Blir Europas største.

ANNONSE

Det svenske betalingsselskapet Klarna henter 650 millioner dollar fra investorer, tilsvarende 5,8 milliarder norske kroner. Det verdsetter selskapet til 10,65 milliarder dollar, som vil si 95 milliarder norske kroner. Blant de nye investorene er Silver Lake, Blackrock og HMI Capital.

Dette rangerer Klarna til det største private fintech-selskapet i Europa og det fjerde største på verdensbasis.

Vi er på et reelt vendepunkt i både detaljhandel og finans. Skiftet til netthandel er virkelig i gang, og det er en veldig tydelig endring i atferden til forbrukerne som nå aktivt søker tjenester som tilbyr bekvemmelighet, fleksibilitet og kontroll i hvordan de betaler og en overlegen shoppingopplevelse, sier Sebastian Siemiatkowski, medgründer og CEO i Klarna, i en pressemelding.

Pengene skal brukes til produktutvikling og den globale ekspansjonen, hvor målet er at USA skal bli Klarnas største marked. Selskapet har meddelt at en børsnotering vil skje i USA innen ett til to år.

Klarnas unike tilbud, forbrukerpreferanse og globale forhandlernettverk vil være en utmerket plattform for videre vekst. Klarna-teamet er beæret over å ønske slike investorer i verdensklasse velkommen til å støtte vårt oppdrag å bli verdens foretrukne måte å handle på, sier Sebastian Siemiatkowski.

I dag har Klarna rundt 90 millioner kunder i 17 ulike land.

Del artikkel: