Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Betydelig nedskrivning fra Oda-eieren: "Har vært en enorm skuffelse"

Foto: Oda
Flyttes til en kategori med "mindre betydningsfulle investeringer".
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Dagligvarekjempene på nett i Norden, Oda og Mathem, får nå kraftig kritikk fra eieren Kinneviks administrerende direktør, Georgi Ganev. Dette rapporterer den svenske avisen Svd Näringsliv.

Både Oda og Mathem har møtt større tap, år etter år, til tross for milliardinvesteringer fra eierne.

Det har vært en enorm skuffelse, sier Ganev, ifølge avisen.

ANNONSE

Kinnevik, som er største eier med en andel på 27 prosent, skal også ha nedskrevet verdien på det sammenslåtte selskapetmed hele 75 prosent, til 198 millioner kroner.

Oda er i ferd med å innhente nytt kapital samtidig som selskapet implementerer sin egenutviklede logistikk løsning i den nylig oppkjøpte svenske virksomheten. I løpet av kvartalet har vi gjort ytterligere en betydelig nedskrivning for å reflektere den fundamentale refinansieringen av selskapet, og har til hensikt å flytte investeringen til vår kategori "Other" sammen med andre, mindre betydningsfulle investeringer i et kommende kvartal, skriver Kinnevik i sin Q2-rapport.

"Verdensklasseløsning"

Til tross for at mataktørene har vært to pengesluk, vil Kinnevik fortsatt støtte dem, da man fortsatt ser potensialet i de to dagligvareutfordrerne.

Oda har utviklet en verdensklasseløsning for logistikk, og vi tror at teknologien er tilstrekkelig god. I kombinasjon med Mathem kan de skalere løsningen, og det vil hjelpe Mathem med å bli mer effektiv. Derfor støtter vi dem, sier Ganev, ifølge Svd Näringsliv.

Nylig kunngjorde Oda Group betydelige oppsigelser som følge av kostnadsreduksjoner i konsernet.

LES OGSÅ: Oda struper utenlandssatsing – 150 ansatte må gå: "En følelsesladet dag"

Del artikkel: