Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bilpleiekongen gikk "all in" på Black Friday - doblet omsetningen

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

"Knuste alle forventninger".

ANNONSE

Black Friday er en stor dag for Bilpleiekongen, men Black Week valgte selskapet å droppe i år. I 2018 fikk netthandelen erfare at Black Week ikke nødvendigvis var med på å øke salget, utenom å smøre salget utover hele uken.

Med fullt fokus på Black Friday var målet å øke salget med 25 prosent mot i fjor, men dette ble mildt sagt knust. Bilpleiekongen kan nå melde om en økning på 100 prosent mot fjoråret.

Allerede rundt lunsj var jeg megafornøyd med Black Friday-salget! På vegne av alle i Bilpleiekongen kan jeg trygt si at Black Friday knuste alle forventninger. Vi kunne umulig hatt det mer gøy, sier Joakim Bjugn, som er daglig leder og medeier i Bilpleiekongen, til Ehandel.

Bilpleiekongen ble først startet av Bjørn-Aage Bredal, som trakk seg ut tidligere i år. Han er nå i gang med sitt nye konsept Garasjetid, som ble lansert for kort tid tilbake. Inn hos Bilpleiekongen kom ny ledelse og blant annet EVO-gründer Morten Nordvold på eiersiden. Fra 2017 til 2018 økte selskapet omsetningen med 40 prosent til 56 millioner kroner.

LES OGSÅ: Bilpleiekongen.no flytter inn på 2000 ny kvm - men uten "Kongen"

Høytrykksspyler dro i gang salget

I følge Bilpleiekongen kommer den kraftige økningen under årets Black Friday av alles innsats samt en rekke markedsaktiviteter. Blant annet skal en oppvarmingskampanje ha skapt ekstra engasjement, hvor kunder som hadde meldt seg på en Black Friday-liste kunne tjuvstarte handlingen av en splitter ny høytrykksspyler allerede torsdag kveld.

Innen midnatt skal 10 prosent av høytrykksspylerne ha vært borte. Salget av dette produktet stod alene for omtrent like mye omsetning på årets Black Friday, som den totale omsetningen landet på under fjorårets salgsdag. 

Singles Day-stunt skapte reaksjoner

Bilpleiekongen har dessuten fått litt ekstra oppmerksomhet den siste tiden, etter å ha delt ut en date med en av sine kvinnelige ansatte i forbindelse med Singles Day 11. november. Dette skapte reaksjoner, hvor blant annet medlemsorganisasjonen Kvinnefronten gikk hardt ut på sin Facebook og lurte på om ikke selskapet hadde lært noe av "#metoo". Likevel virker det som et vellykket PR-stunt for trafikken til Bilpleiekongen.

Det er vanskelig å spå hvorvidt det hadde direkte effekt på selve salget, men jeg vil helt klart si det hadde en positiv effekt på trafikken både før Black Friday og også på selve dagen, sier Bjugn.

Del artikkel: