Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Blir først ut med kontaktløs betaling i dagligvarehandelen

Coop blir første dagligvareaktør med mulighet for tæpping.
therese.karlsrud.haugen

Skal kunne spare 23 døgn med køtid.

ANNONSE

Første nyttårsdag blir kontaktløs betaling tilgjengelig på alle betalingsterminaler i Norge, i følge en pressemelding fra BankAxept.

Fra 1. januar skal man kunne betale kontaktløs de aller fleste steder, men da terminalene må oppdateres noen steder finnes det noen brukersteder som er litt forsinket. Men alle terminaler skal skrus på fra 1. januar, forklarer Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps, til Ehandel.

Samtidig skal alle betalingskort fra norske banker ha støtte for kontaktløs betaling. Eldre kort som ikke er merket med kontaktløs betaling kan dog ikke brukes til dette.

Kortene er merket med kontaktløs betaling dersom de kan brukes til det. Men de aller fleste nyere kort, også fra utlandet, er nå kontaktløse, sier Kjærnes.

Av dagligvareaktører er det Coop som var først ut med å tilrettelegge for tæpping med kort. De skal allerede etter fire uker har merket store forbedringer.

Med én gang kunne vi se at det ble raskere køavvikling og at det gikk raskere i utsjekkspunktet. Det er både bra for kundene og butikkene. Jo mer sømløst det går, desto mer tid sparer kunden og mer frihet får våre ansatte til å utføre andre viktige oppgaver, sier Kristian Bjørseth, leder for betaling og ID i Coop, i en pressemelding.

Kan spare 23 døgn med køtid i året

I følge beregninger fra BankAxept kan Coop potensielt bespare totalt 23 døgn med køtid i sine butikker, da hver kunde i snitt skal spare 9 sekunder på tæppe med kort fremfor å bruke chip og PIN-kode. Coop tar årlig i mot 220 000 kunder per butikk.

23 døgn spart køtid er gledelig å høre, men det må tas med en klype salt. Det er nok ikke to streker under det svaret, da det er mange variabler som avgjør. Men det som er bra er at kundene sparer tid ved kassen. Kontaktløs betaling har vært etterspurt av kundene, og det er derfor viktig for Coop å kunne tilby dette. At det fører til mindre køtid er selvsagt positivt, forteller Bjørseth.

LES OGSÅ: Regjeringen har lagt frem ny lov for dagligvarebransjen

Endrede betalingsvaner

På bare ett år skal betalingsvanene til nordmenn ha endret seg drastisk, og hittil i år skal man ha registrert 188 millioner kontaktløse betalinger fra Bank-Axept kort.

Det har ikke vært noen tvang, tvert om viser det seg at forbrukerne selv i økende grad foretrekker å tæppe med kortet. Forenklende innovasjon som dette er viktig for å imøtekomme kundenes behov, og det er Coop et veldig godt eksempel på, eier kommunikasjonssjefen i Vipps, Hanne Kjærnes.

Coop har tidligere i år også både åpnet den første ubetjente og døgnåpne butikken i Norge, samt lansert sin egen mobilbetalingsløsning Coopay.

For Coop handler det først og fremst om å gjøre handleturen for våre kunder, eierne våre, mest mulig effektiv og sømløs. Kundene forventer at vi tilbyr løsninger som finnes ellers i samfunnet. At vi er første dagligvareaktør som lanserer kontaktløs betaling er vi selvsagt stolte av, og noe som gir oss et konkurransefortrinn i kampen om kundene. Fremover vil vi lansere ytterligere løsninger som skal hjelpe kundene til en rask handel i våre butikker, avslutter Bjørseth.

Del artikkel: