Blir Norges største på leketøy – sammenslåing gir 200 butikker

Fra høsten 2021 er Kozmos blitt Ringo.

Fra høsten av vil man finne hele 200 Ringo-butikker rundt om i Norge. Selskapet Nordic Toy Team, som i dag huser de tre leketøykjedene Kozmos, Ringo, og Lekextra - slår sammen to av butikkjedene.

Vi er i dag rundt 50 Kozmos butikker og 150 Ringo butikker i Norge. Nå er det helt naturlig, og nødvendig å slå sammen til én kjede og ett merkenavn i Norge. De 46 Lekextra butikkene i Sverige blir ikke påvirket i denne runden, sier Gro Svendsen, direktør i Nordic Toy Team, i en pressemelding.

Annonse

Siden 2017 har Ringo og Kozmos hatt felles kjedekontor og forbrukerkataloger. Sosiale medier har forblitt separate. For noen år siden kjøpte selskapet opp norske Top Toy-butikker, etter at Top Toy i Norden da gikk konkurs.

I 2019 kjøpte vi opp 10 BR-butikker etter konkursen til Top Toy. Nå er tiden inne for å ta ytterligere et skritt videre. Ikke minst for å dra nytte av stordriftsfordelene i enda større grad enn hva vi gjør i dag, sier Svendsen, og fortsetter:

Ringo-merkenavnet har vært i markedet i snart 40 år, og scorer høyt på alle kjennskapstester. Derfor er det naturlig å gå videre med dette.

Til høsten skal alle Kozmos-butikker være omprofilert, og Ringo blir derfra Norges største leketøykjede.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!