Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Blir ny konsernsjef i Felleskjøpet

Svenn Ivar Fure
Foto: Felleskjøpet
therese.karlsrud.haugen

"Ser frem til å utvikle Felleskjøpet som en positiv kraft"

ANNONSE

Nesten ett år etter at John Arne Ulvan gikk av som konsernsjef i Felleskjøpet Agri, har selskapet nå ansatt Svenn Ivar Fure i rollen. Fure kommer fra jobben som konsernsjef i NorSun og har 15 års industrierfaring.

Verdiene den norske bonden skaper gjennom sitt eget samvirke Felleskjøpet har stor nasjonal betydning. Jeg ser frem til å utvikle Felleskjøpet som en positiv kraft for bonden og samfunnet, sier Svenn Ivar Fure, i en pressemelding.

Felleskjøpet Agri er Norges største leverandør av produkter og tjenester til landbruket i hele Norge. Selskapet er eid av 44 000 bønder og konsernet omsatte i 2019 for 16,2 milliarder kroner. Gjennom sin nordiske detaljhandelsvirksomhet leverer selskapet produkter innen hage, uterom og kjæledyr til alle kundegrupper.

LES OGSÅ: Etter ni år - går av som konsernsjef i Felleskjøpet

Tiltrer i juni

Terje Johansen har vært konstituert konsernsjef i Felleskjøpet siden mars 2020. Johansen vil fungere som konsernsjef frem til Fure tiltrer senest 1. juni 2021.

Styret i Felleskjøpet Agri er svært fornøyde med at Svenn Ivar Fure har takket ja til stillingen som konsernsjef. Vi er trygge på at Fure med sin bakgrunn og relevante erfaring vil fortsette det viktige arbeidet med å utvikle Felleskjøpet som bondens viktigste partner i årene som kommer, sier Anne Jødahl Skuterud, som er styreleder i Felleskjøpet Agri.

Felleskjøpets rolle i landbruket og hvordan selskapet jobber for å skape verdier for bonden på kort og lang sikt er en motivasjon, meddeler Fure.

Det er med stor ydmykhet jeg går inn i jobben og ser frem til å bygge videre på de sterke posisjonene Felleskjøpet har utviklet de siste årene. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle som jobber i Felleskjøpet, medlemmene og kundene. Det er som lag og ett Felleskjøpet vi skal lykkes, sier Fure.

Kjøpte opp nettbutikk

Nylig kjøpte Felleskjøpet opp 100 prosent av aksjene i den raskt voksende nettbutikken Dyrekassen.no. Målet er å bli Nordens ledende kjæledyraktør i Norge og Sverige.

LES OGSÅ: Felleskjøpet kjøper Dyrekassen.no - skal doble omsetningen

Felleskjøpet og Granngården er godt rustet når det gjelder fysisk handel. Kjente merkevarer og mange butikker server kjæledyrkundene godt. For å vinne større deler av markedet, og styrke vår online-posisjon ytterligere, kjøper vi nå 100 prosent av aksjene i Dyrekassen AS. Deres løsninger for e-handel, kundegrunnlag og skreddersydde kundereise på nett utfyller Felleskjøpet svært godt, sa sier direktør for detaljhandel i Felleskjøpet Agri, Trond Fidje, i en kommentar til oppkjøpet.

LES OGSÅ: Etter oppkjøpet - etablerer nytt lager: "Skal betjene hele Norden"

Del artikkel: