Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Blivakker-konkurrenten vokser med 15 prosent – “Jeg er stolt”

Lyko-gründeren presenterer Q2-rapporten for 2022.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Resultatet går dog kraftig ned.

ANNONSE

Lyko-gründeren rapporterer i dag selskapets sifre for andre kvartal 2022. Omsetningen ender på 609 MSEK, tilsvarende 589,5 millioner norske kroner, en tilvekst på 15 prosent mot fjoråret. Driftsresultatet nærmest halveres fra 22,6 millioner Q2 2021 til 11,5 millioner andre kvartal inneværende år.

Resultatet etter skatt ender på 5,3 millioner kroner mot 16,5 millioner samme periode i fjor.

Jeg er stolt over at vi til tross for sterke sammenligningstall genererer både tilvekst og en forbedret brutto fortjenestemargin. Totalt summer jeg 609 MSEK i omsetning, med en tilvekst på 15 prosent og en EBIT på 11,9MSEK. Dette samtidig som andre kvartal inneholder flere store kampanjer, mid season sale og vårt årlige jubileum. Aktiviteter som driver top line men presser marginalene. Ekstra gledende er det at våre egne varemerker vokser raskere enn den totale omsetningen. I innledningen av kvartalet hadde vi en fortsatt effekt av økte variable markedsføringskostnader, sier Rickard Lyko, administrerende direktør i selskapet.

Gründeren legger også til hvordan alle selskapets markeder vokser gjennom årets hittil seks måneder. Butikkene vokser med 47 prosent og utgjør totalt 16 prosent av omsetningen i kvartalet. Også butikken på Vestby, Oslo Fashion Outlet, skal gjøre det bra.

Butikken som vi åpnet i Oslo Outlet i slutten av kvartalet har fått en fantastisk mottagelse og viser at vi klarer å håndtere hele bredden av porteføljen, sier Lyko-gründeren.

"Kan åpne nye dører for oss"

I løpet av de siste månedene har sminkegiganten kjøpt opp og investert i flere mindre varemerker i hjemlandet, blant annet Love'n Layer, Rebecca Stella og Acasia.

Jeg ser at oppkjøpet av Rebecca Stella Beauty fra en av Sveriges største influensere med samme navn kan åpne nye dører for oss. Influensere har store kanaler for å nå ut til sine følgere og Lyko har infrastrukturen for alt det andre. Til sammen kan vi utvikle nye produkter og skalere varemerkene via vår inhouse kompetanse med både produktutvikling, Lyko Studio og vår omnikanal-salg, sier Rickard Lyko.

I årets andre halvdel skal både selskapets egen app rulles ut, og det legges allerede nå til rette for et storslagent Black Week- og julesalg.

Allerede nå pågår planleggingen for Black Week, pakking av julekalendre og ikke minst en nyhet som vi lanserer i uke 33, avslutter gründeren før han ønsker en riktig god sommer.

Del artikkel: