Blokkerer kunder som returnerer ekstremt mye: ”De forsvinner helt”

Rulles ut etter flere tester.  

I midten av mai skrev vi om nettbutikken Bubbleroom, som gjennom et nytt pilotprosjekt har blokkert kunder med ekstremt avvikende oppførsel når det gjelder returer. Det vil si de som bestiller rundt 50-60 plagg i året uten å beholde noe.

Resultatet av piloten, som er levert av betalingsselskapet Avarda, viste at Bubbleroom reduserte returgraden med fire prosent i 2020. Etter en vellykket test rulles tjenesten Avarda Return Optimizer (ARO) nå ut i hele virksomheten, inkludert Norge.

Annonse

LES OGSÅ: Enkelte kunder gjør 100 returer i året - ny kasse skal løse problemet

Vi er imponert over den klare og raske effekten piloten viste. Vi er også overbevist om at potensialet for oss er enda større enn de 4 prosentene vi har nådd så langt, og velger derfor å implementere ARO fra Avarda for hele virksomheten, sier Ville Kangasmuukko Nordström, administrerende direktør i Bubbleroom, i en pressemelding.

Formålet med tjenesten er å få kunder til å ta mer gjennomtenkte beslutninger og sikre at nettbutikker blokkerer de som ikke har noen intensjon om å beholde plaggene, fremfor kunder som faktisk er fornøyde. Dette gjøres gjennom en dynamisk kasse med forskjellige betalingsalternativer, som tilpasses den enkelte kundens atferd.

"Utgjør en ganske stor andel"

Ved å utestenge de som misbruker reglene for returer er tanken at nettbutikker både skal spare tid og penger, samt redusere miljøbelastningen.

Ser du på returprosenten totalt, reduseres den med mellom to og litt over fire prosent. Men i den aller verste kategorien med bedragere forsvinner de helt, sier Mikael Johansson, administrerende direktør i Avarda, i et intervju med vår søsternettside Ehandel.se.

Når det gjelder antall kunder utgjør de ekstreme ganske få, men returene deres utgjør en ganske stor andel. Derfor er det viktig å finne de som virkelig misbruker nettbutikkens returregler og ikke har noen som helst intensjon om å oppbevare plaggene. Jeg synes også det er viktig å tenke på forskjellige kundegrupper her. Dette er én kundegruppe. For å redusere returer for øvrig, må du jobbe med andre tiltak for å optimalisere dem og hjelpe kundene med å ta det riktige valget.

Avarda har hatt en sterk vekst det siste året og har nylig åpnet kontor i Norge. ARO er et alternativ i betalingstjenestens chcekout og er for alle som har et høyt volum av returer.

Dette er en tilleggstjeneste i vår chekcout og passer for alle med høye returandeler. Vi har valgt et integrert prisbilde, så det blir ingen ekstra kostnad om man velger å koble til den, sier Johansson, og avslutter:

Annonse

Jeg tror at mange av de absolutt største nettbutikkene har ressurser til å gjøre noe med de verste returkundene. Men er man mellomstor eller liten har man kanskje ikke den kapasiteten og da kan vår dyamiske kasse være til hjelp.

LES OGSÅ: Tidligere Klarna-topp går til konkurrenten: "Skiller seg ut"

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!