Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Blush.no skyter fart etter skilsmissen med Komplett: ”Har hatt rekordvekst”

Gjengen i Blush.no.
therese.karlsrud.haugen

Fått 100 000 nye kunder.

ANNONSE

Med fokus på bærekraft og mangfold samt rask levering og god kundeservice, har Blush.no et mål om å bli Norges største aktør innen skjønnhet og velvære.

Nøyaktig hvor store Blush er nå er usikkert, da nettbutikken lenge var en del av Komplett Group og regnskapstallene ikke er offentlige. Christine Stålnacke, som har gått fra å være kommersiell direktør til daglig leder, kan imidlertid bekrefte en sterk vekst under 2020.

Vi har hatt en fantastisk vekst det siste året, ikke bare etter corona men helt siden Q4 i fjor. Vi har solgt 1 million produkter og fått 100 000 nye kunder det siste året. Samtidig er veksten lønnsom, sier Christine Stålnacke i Blush, til Ehandel.

Etter å ha blitt skilt ut av Komplett-konsernet for et par år siden, eies Blush nå av Canica AS og Verdane. Her inngår de i gruppen NBG sammen med svenske Eleven og Nordicfeel, som også er forhandlere av skjønnhetsprodukter.

Oppkjøpet har vært veldig positivt for Blush og vi lærer mye av hverandre. Men målet vårt er å bli den foretrukne aktøren innen skjønnhet i først og fremst Norge, så det er ingen planer om å ekspandere til Sverige eller andre markeder foreløpig. Det kan likevel hende at dette blir aktuelt etterhvert.

Hvordan vil du oppsummere 2020?

Det siste året har vi erfart at vi greier å snu oss rundt i en krise. Omsetningen har hatt en kjempevekst, antall kunder har økt og det samme har størrelsen på handlekurven. Så alt i alt har det vært et veldig bra år for Blush og vi ligger langt foran budsjett og juleprognoser.

Grønne tiltak

De siste årene har Blush tatt opp kampen innen bærekraft. Blant annet har de donert 1,3 million kroner til Verdens Naturfond (WWF) og lansert en kampanje som retter fokus mot mangfold i skjønnhetsbransjen.

Vi selger jo samme produkter som mange andre og må derfor være ekstra gode på kundeopplevelse og kundeservice for å skille oss ut. I tillegg ønsker vi å ta et standpunkt innen bærekraft og mangfold, ved å oppfordre alle til å være seg selv, sier Stålnacke og legger til:

Mer konkret har vi tett dialog med logistikkpartnere og leverandører om å finne miljøvennlige fraktalternativer og bruker kun resirkulerbar emballasje som er laget av resirkulert materiale. Vi har også fokus på bærekraftige produkter og tar for eksempel inn mindre merkevarer som vi mener bør løftes frem. I tillegg lanserte vi “Vær deg”-kampanjen tidligere i år, hvor formålet har vært å fremme og normalisere annerledeshet og mangfold.

Sprengte rekorder 

I dag består Blush av 12 ansatte. Dette er utenom logistikk, som selskapet fortsatt deler med Komplett. Nå er alt av lager og IT-systemer skalert opp til å takle Black Week. 

Allerede i begynnelsen av november kunne Blush melde om en 70 prosent økning mot fjoråret og når de singles dag skulle feires 11. november tok det helt av. Så langt i Black Week skal selskapet ha hatt en vekst på 50 prosent mot tilsvarende periode i 2019.

Singles Day var helt vill hos oss med en vekst på 265 prosent sammenlignet med 2019. Hittil i november ligger vi 90 prosent foran november i fjor, og vi ser frem til en fortsatt spennende Black Week.

Blush selger skjønnhet- og velværeprodukter til både kvinner og menn. I tillegg har de kategorier for "accessories" og "til hjemmet", hvor kundene kan handle smykker, lys og te sammen med sin sminke og hudpleie.

Vi ser en solid økning i alle kategorier, og spesielt hudpleie og parfyme har hatt rekordvekst i år. Samtidig er det i disse dager stor etterspørsel etter julekalendere, og julegaver til kvinner og menn fra kategorien tilbehør.

Hvilke planer har dere for 2021?

Neste år vil vi fortsette å tilby en enkel og mer personalisert kundeopplevelse, øke vareutvalget med noen spennende, nye brands, samt øke fokuset på bærekraft og mangfold. "Vær deg selv- kampanjen vår har fått utrolig positiv respons, noe som viser at vi gjør noe riktig. Vi håper såklart at den positive utviklingen vil fortsette, men det er vanskelig å si noe konkret nå som alt er mer usikkert enn noensinne, avslutter Stålnacke.

Del artikkel: