Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Boikottet Black Friday - samlet inn titalls tusen: ”Kundene elsker det”

Ingrid Finvåg, markedskoordinator i Bookis.
Bookis
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Ser på nytt marked.

ANNONSE

Bookis valgte som flere andre å droppe Black Week og fokuserte heller på Giving Week, en forlengelse av Giving Tuesday. I forkant av Black Friday lanserte boktjenesten et nytt konsept, royalties på brukte bøker, og givergleden har i følge Bookis vist seg å være enorm.

Giving Week har gått veldig bra i år og kundene elsker fokuset på giverglede, og kjøp av av brukte varer fremfor kjøpepress på nye varer. Vi ser også at salget av brukte bøker er ca 4 ganger høyere per dag i år sammenlignet med i fjor, forteller markedskoordinator i Bookis, Ingrid Finvåg, til Ehandel.

LES OGSÅ: De dropper Black Friday - først i verden med nytt konsept

Dette er det tredje året på rad hvor boktjenesten dropper Black Friday. I fjor samlet de inn penger til et veldedig formål, men i år fokuserte Bookis på det nylanserte konseptet. Det ble i følge Finvåg samlet inn flere titalls tusen kroner i royalties til forfatterne under Giving Week.

Vi benyttet uken til å oppmuntre og inspirere våre følgere og brukere til å støtte #Mertilforfatteren, og valgte derfor å gjøre det omvendt i år ved å ha fokus på at brukerne nå kan gi tilbake til sine favorittforfattere ved å gi royalty ved bruktbokkjøp- og salg, sier Finvåg.

LES OGSÅ: Norges mest gavmilde dag: "Skal bli større enn Black Friday"

Markedskoordinatoren forteller også om et større samhold i bransjen i år når det kommer til å boikotte Black Friday.

I år så vi for første gang at også andre bedrifter boikottet Black Friday, og vi føler at samholdet mellom bedriftene som jobber for en grønnere forbrukertrend blir stadig sterkere og tydeligere, spesielt i sosiale medier. Dette kom også ekstra tydelig frem på sosiale medier under årets handleuke, hvor det var en stor økning i bedrifter, forretninger og privatpersoner som engasjerte seg for en mer bærekraftig handleuke, sier Finvåg.

Bookis har nå mer enn 130.000 brukere i Norge og har passert 5000 brukere i Sverige. Selskapet har for lengst passert 100.000 transaksjoner i år, og Finvåg forteller at i tillegg til å fokusere på vekst i Norge og Sverige har de fått øynene opp for et nytt, spennende marked.

Del artikkel: