Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Boozt fortsetter å vokse – investerer 500 millioner i nytt lager

Hermann Haraldsson, adm. dir. i Boozt.
Øker lagringskapasiteten med 50 prosent.
Jimmy Andersson

De er allerede en av de klart største nettbutikkene i Sverige, men til tross for det fortsetter Boozt å vokse. Det blir tydelig når moteaktøren presenterer tallene for første kvartal.

Omsetningen økte med 6 prosent, til 1,6 milliarder svenske kroner, i løpet av perioden der Boozt.com økte med 4 prosent, mens Booztlet.com så en økning på 13 prosent. På de siste radene var resultatet imidlertid litt blandet.

ANNONSE

Driftstapet økte faktisk fra -2 til -3 millioner kroner. Driftsmarginen endte derfor på -0,2 prosent. På den siste linjen snudde de imidlertid et tap på -5 til en fortjeneste på 2 millioner kroner.

Selv om markedsforholdene har vært fortsatt utfordrende tidlig i 2024, ser jeg med optimisme på vår prestasjon i årets første kvartal, sier Hermann Haraldsson, administrerende direktør i Boozt, i en kommentar.

Til tross for situasjonen klarte vi å forbedre omsetningen på alle våre store markeder. Forbedringen ble oppnådd til tross for begrenset tilgang til kampanjekjøp, noe som hadde stor positiv innvirkning på første kvartal i fjor. Tidspunktet for påsken hadde også negativ innvirkning.

Investerer en halv milliard

Samtidig benyttet e-handleren anledningen til å kunngjøre at de investerer 500 millioner kroner i et nytt lageranlegg, som skal ligge i tilknytning til det nåværende lageret i Ängelholm.

Anlegget vil ha en størrelse på 25 000 kvadratmeter og vil øke den totale kapasiteten med opptil 50 prosent.

Utvidelsen av lagerplass og automatisering av ordrehåndtering vil bli gjennomført modulært og forventes installert i perioden 2025 til 2027, for å støtte vekst og produktivitetsforbedringer, skriver selskapet i en pressemelding.

Med det nye anlegget vil de kunne håndtere en nettoomsetning på 15 milliarder kroner, sammenlignet med de 10 til 11 milliardene de kan håndtere i dag.

Selskapet har også sikret seg tilgang til et område ved siden av det nåværende anlegget, noe som gir dem ytterligere 140 000 kvadratmeter å vokse på, hvis behovet skulle oppstå.

Del artikkel: