Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ny returklausul - Boozt har "pauset" 9000 kunder

Izabella Borowska
izabella@ehandel.se

"Tar opp altfor mye ressurser".

ANNONSE

I forrige uke skrev vi om Boozt sin nye returklausul "Fair Use", som innebærer at moteselskapet bannlyser kunder som returnerer langt over en "normal mengde".

Klausulen vil hjelpe oss med å gå i dialog med noen få av kundene våre som gjentatte ganger legger inn uvanlig store ordre og returnerer nesten alle varene, eller returnerer flere ganger. Eller hvis vi mistenker at en vare har blitt brukt og deretter returnert til oss. Vi tar medansvar for å ivareta miljøet og å redusere miljøbelastningen vår der det er mulig. Dette betyr at vi i noen tilfeller kan se oss tvunget til å deaktivere en brukerkonto og muligens relaterte kontoer, skriver Boozt på sin side.

Til tross for at de nye reglene høres strenge ut skal Boozt ha fått god respons på sitt nye tiltak.

De berørte kundene har naturligvis vært misfornøyde, men vi har fått masse positiv feedback fra kunder, bransjen og investorer, sier kommunikasjonssjef Anders Enevoldsen, til vår søsternettside Ehandel.se.

Mange er spesielt positive til å redusere miljøavtrykket, ved å eliminere bytter. Men det er viktig å understreke at det også finnes nødvendige returer når du handler på nett. Og for 99,7 prosent av våre kunder gjør "Fair Use" ingen forskjell og de kan fortsette å handle som før.

Ikke feilfri

Boozt oppgir at rundt 9000 kunder så langt er satt på "pause", hvilket tilsvarer 0,3 prosent av selskapets kundebase.

"Fair use" har blitt innført for å sikre at vi kan tilby best mulig service til alle våre kunder. De berørte kundene har en gjennomsnittlig returandel på ca. 90 prosent under de siste månedene, hovedsakelig med hyppige frekvenser eller annen atferd som skiller seg betydelig ut, forklarer Anders Enevoldsen, og fortsetter:

Trenden har økt kraftig og disse få kundene tar opp altfor mye ressurser, som går utover servicen vi kan tilby de andre 99,7 prosentene.

Den nye policyen er likevel ikke helt feilfri. Selskapet erkjenner at visse kunder har blitt pauset ved en feil, men det skal være rettet opp i nå.

Vi kommer kontinuerlig til å tilpasse vår algoritme basert på kundenes "digitale fotavtrykk". Vi har også "åpnet opp" tilgangen for et antall kunder som vi har vært i dialog med, som ved feiltakelse har havnet i "Fair use"-filteret.

Del artikkel: