Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Boozt øker med 31 prosent: ”Overgått svært ambisiøse mål”

Hermann Haraldsson, administrerende direktør i Boozt.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Hittil har det inneværende året vært enestående"

ANNONSE

Boozt leverer atter en gang et sterkt kvartal når de i dag gikk ut med tallene for tredje kvartal 2021. Selskapet leverte en tilvekst på 31,1 prosent, og omsetningen gikk opp til 1,2 milliarder svenske kroner. Resultatet falt dog fra 47,9 til 7,4 millioner svenske kroner.

Vår virksomhet har fortsatt et sterkt momentum. Vi nådde en tilvekst på 32 prosent i lokal valuta og en stabilt justert driftsmargin på 2 prosent i løpet av det sesongmessig svake tredje kvartalet. Vi har kommet langt i vår utvidelse av håndteringskapasiteten og har fortsatt et knivskarpt fokus på å bygge opp det grunnlaget som trengs for å fortsette å ta markedsandeler, sier Hermann Haraldsson, administrerende direktør i Boozt, i en pressemelding, og fortsetter:

Hittil har det inneværende året vært enestående og vi har overgått det vi trodde var svært ambisiøse mål. Med ni sterke måneder i bagasjen, et betryggende lagernivå og gjenåpnede samfunn, ser vi frem til den neste tiden og holder oss til vår prognose for 2021.

Boozt skal være godt forberedt til høst- og vintersesongen med en sterk lagerposisjon. På grunn av en forsinkelse i utvidelsen av AutoStores systemer, har selskapet måttet håndtere kapasitetsbegrensninger under den store tilveksten i begynnelsen av året.

LES OGSÅ: Boozt lanserer gratis second hand-plattform - så mange har blitt med

Nå skal den femte- og sjette ekspansjonsfasen av AutoStore være delvis i drift, med rundt 130.000 nye kasser i bruk. De resterende kassene skal være på plass innen Black Week.

Med den nye ekspansjonsfasen vil vi totalt ha lagt til 210.000 nye kasser og 210 roboter til vårt automatiserte lager, hvilket øker kapasiteten med 40 prosent, sier Haraldsson.

Prognosene for 2021 økes og det forventes en tilvekst på 27,5-32,5 prosent, hvilket innebærer en omsetningsvekst på 1,2 til 1,4 milliarder kroner sammenlignet med fjoråret.

Når vi ved starten av året skulle offentliggjøre prognosen for 2021 føltes det vanskeligere enn vanlig. Med et tilbakeblikk på det jeg tror var et år der vår virksomhet og bransje ble totalforandret, var det vanskelig å skulle spå eksakt hva det nye året ville bringe, ettersom man på et vis har blitt vant med overraskelser i løpet av 2020. Med tanke på all usikkerhet som rådde er jeg enda stoltere over det vi har oppnådd under dette årets første ni måneder, sier Haraldsson.

Del artikkel: