Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Boozt utestenger kunder som returnerer for mye

Peter G. Jørgensen, salgs- og markedssjef i Boozt.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

"Vi tar medansvar for å ivareta miljøet"

ANNONSE

Moteselskapet Boozt har nå innført en returklausul, som innebærer at netthandelen utestenger kunder som returnerer for mye. Dette skal ha gjort flere kunder frustrerte.

Den danske avisen BT var en av de første til å omtale saken og har vært i kontakt med en av de bannlyste kundene, som etter en nylig bestilling hos Boozt skal ha fått en mail fra selskapet om at de har valgt å annullere bestillingen hennes grunnet sine nye "Fair Use-regler".

Også på Trustpilot skal det ha kommet inn en rekke dårlige anmeldelser fra sinte kunder, som heller ikke får handle hos Boozt lenger.

Flere av de utestengte kundene mener de handler og returnerer som normalt, og at de heller ikke har fått noen forvarsel når det gjelder Boozts nye Fair Use-policy.

Oppdaterte returbetingelser

Under salgs- og leveringsbetingelser på nettsiden skriver Boozt at de har oppdatert sine returbetingelser med en klausul for rettferdig bruk, men at de med normalt forbruk ikke skal berøres.

Vi har bestemt oss for å innføre denne oppdateringen fordi bærekraftig forretningsskikk er viktig for oss – både når det gjelder miljøpåvirkning og når det gjelder bærekraftig drift, hvor vi ønsker å fortsette å tilby kundene våre den beste shoppingopplevelsen og enestående kundeservice. Det er en grunnregel hos Boozt å tilby 30 dagers fri retur.De aller fleste av kundene våre shopper med omhu og sender kun varer i retur når det er nødvendig. Vi har full forståelse for at et produkt kan ha en annen størrelse/passform enn forventet, og at du ønsker å returnere det. Av denne grunn er vi 99% sikre på at den nye klausulen ikke vil påvirke deg.
Klausulen skal blant annet gjelde for de som legger igjen unormalt store ordre og returnerer store deler av det igjen.
Klausulen vil derimot hjelpe oss med å gå i dialog med noen få av kundene våre som gjentatte ganger legger inn uvanlig store ordre og returner nesten alle varene, eller returnerer flere ganger. Eller hvis vi mistenker at en vare har blitt brukt og deretter returnert til oss. Vi tar medansvar for å ivareta miljøet og å redusere miljøbelastningen vår der det er mulig. Dette betyr at vi i noen tilfeller kan se oss tvunget til å deaktivere en brukerkonto og muligensrelaterte kontoer, skriver Boozt.

"Langt fra normalt forbruk"

Bakgrunnen for de nye retningslinjene skal komme av at Boozt over lengre tid har opplevd at rundt 0,5 prosent av Boozts kunder har et uetisk forhold til selskapets returtjenester.
For å gi et eksempel, hvis noen legger inn 300 bestillinger og returnerer 298 av dem, handler det ikke lenge rom å "teste og se om kjolen passer". Uten og avsløre eksakte tall, vil jeg si det handler om å kjøpe klær på en normal måte. Det vi prøver å skjerme oss mot er langt i fra normalt forbruk, og du som vanlig forbruker skal ikke påvirkes i det hele tatt, sier Peter G. Jørgensen, salgs- og markedssjef, til vår søsternettside Ehandel.se.

 

Del artikkel: