Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Boozt utestengte 9000 kunder - forbedret omsetning og resultat

Herman Haraldsson, daglig leder i Boozt.
therese.karlsrud.haugen

Vokser på alle områder.

ANNONSE

Boozt avsluttet fjoråret sterkt med en omsetning på én milliard kroner under fjerde kvartal. Det er en økning på 18 prosent mot tilsvarende periode i 2018. Resultatet (EBIT) gikk på sin side fra 66 millioner til 100 millioner norske kroner.

Vi har gjort en enestående avslutning på året med et justert driftsresultat som økte med 76 prosent i det fjerde kvartalet, drevet av både forbedringer i virksomheten og en sterk bruttomargin, sier Herman Haraldsson, daglig leder i Boozt, i en kommentar til rapporten.

Også selskapets nye returklausul, som innebærer at kunder med unormalt store mengder returer utestenges fra nettbutikken, skal ha gitt positiv effekt under årets siste kvartal.

Den gjennomsnittlige ordreverdien var rekordhøy, på grunn av færre returer som følger av innføringen av vår "fair use" policy i november, hvor over 9000 kunder har blitt utestengt på grunn av unormalt mange returer, og fortsetter:

Totalt sett har det vært veldig positivt for selskapet og vi er stolte over å ta grep som sørger for en mer bærekraftig bransje.

LES OGSÅ: Ny returklausul - Boozt har "pauset" 9000 kunder

Tredobling i outlet

Samtidig vokser outlet-virksomheten Booztlet dramatisk, som også virker inn på totalen.

Boozlet.com økte ytterligere sammenlignet med tidligere kvartal med en vekst på 199 prosent under fjerde kvartalet, hvilket underbygger det enorme potensiale rundt vår digitale outlet.

For hele året økte omsetningen til Boozt med 23 prosent til rundt 3,25 milliarder norske kroner, mens resultatet økte med 35 prosent og landet på 88 millioner kroner.

Del artikkel: