Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bransjen jubler over lovendringen: "Svært positivt"

En strålende fornøyd Yngvill Ofstad, bærekraftansvarlig i Bergans, med næringsminister Jan Christian Vestre. // Foto: Bergans
Håper regjeringen viser fortsatt handlekraft ved å fjerne momsen.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Fredag la Næringsminister Jan Christian Vestre frem regjeringens forslag til endringer i brukthandelloven. Nyheten ble tatt svært godt i mot, blant annet av turtøyprodusenten Bergans og elektronikkforhandleren Gamera.

De har nemlig brukt mengder av tid på å følge brukthandelloven til punkt og prikke: et møysommelig arbeid.

Dette har vi kjempet for i fem år, sier Yngvill Ofstad, bærekraftansvarlig i Bergans.

Om forslaget går gjennom trenger vi ikke lenger søke politiet om bruksalgsbevilling, føre protokoll eller oppbevare brukte produkter i to uker før de kan selges. Dette er veldig godt nytt for alle som vil kjøpe brukt, selge brukt og ikke minst miljøet, fortsetter hun.

Lovendringen vil kort oppsummert føre til at forhandlere av brukte varer innen kategoriene tekstilvarer, møbler, forbrukerelektronikk og sportsartikler, ikke lenger trenger å protokollføre varer, søke om løyve hos politiet, eller oppbevare varene i to uker før videresalg.

LES OGSÅ: Skroter deler av brukthandelloven – nå blir det enklere å omsette brukte varer

Bergans har vært en sterk pådriver for endringen av loven, og mener handelen må spille en nøkkelrolle i overgangen til en mer sirkulær økonomi.

Vi vet at potensialet for verdiskaping i sirkulære tjenester er enormt og vi er veldig klare for være med på utviklingen, men da må rammevilkårene fra myndighetene være til hjelp for oss, ikke til hinder.

Det er et paradoks at myndighetene oppfordrer næringslivet til innovasjon og å bidra til det grønne skiftet, samtidig som vi må søke om tillatelse for å få lov til å selge brukt hos de samme myndighetene. Det er bra at dette nå endres, kommenterte Ofstad da næringsministeren delte gladnyheten i Bergans' flaggskipbutikk i Oslo.

Varene kommer raskere ut for salg

Bergans er imidlertid ikke alene om å juble over lovendringen, som etter planen vil tre i kraft 1. juli i år. Gamera, som selger brukte PC-er, dataskjermer og annen forbrukerelektronikk, kan også feire blidt.

Logg inn for å fortsette lesingen

Få tilgang til alt innhold - bli Netthandel Pluss medlem!

Del artikkel: