Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bring satser utenfor Norge - bygger nytt nettlager

Per Öhagen, konserndirektør for e-handel og logistikk i Posten Norge.
therese.karlsrud.haugen

Lanserer Shelfless i Sverige.

ANNONSE

Snart åpner logistikkselskapet Bring sin første fullautomatiserte lagerløsning i Oslo, hvor flere nettbutikker starter opp i sommer. Samtidig vil selskapet styrke sin nordiske satsing med en tilsvarende løsning i Stockholm. Det meddeler Bring i en pressemelding.

Vi hadde en vekst i pakker fra netthandelen på 48 prosent i fjor, sammenlignet med samme tid året før. I alle de nordiske markedene forventer kundene at pakkene skal bli levert både raskere og grønnere. I vårt nye fullautomatiserte lager skal vi benytte robotteknologi, digitale løsninger og fossilfrie kjøretøy slik at vi kan levere pakker på døren bare noen timer etter at varene er bestilt på nettet, sier Per Öhagen, konserndirektør for e-handel og logistikk i Posten Norge.

LES OGSÅ: Logistikkgiganten med ny storsatsing - investerer 100 millioner

Om kort tid vil det norske pakkenettverket bli koblet på Brings første fullautomatiserte lager på Berger utenfor Oslo. Løsningen kalles Shelfless. Denne skal bli en mal for hvordan "neste generasjons lagerløsninger og distribusjonsformer" vil se ut i den videre nordiske satsingen.

Det nye lageret i Stockholm blir det første som etableres utenfor Norge og skal stå klar allerede neste år.

Dette er en kraftfull nordisk satsing hvor det vil skje flere store ting fremover og vi får brukt både vår logistikkunnskap og fleksible leveransetjenester, sier Per Öhagen, konserndirektør for e-handel og logistikk i Posten Norge.

Med tjenesten Shelfless vil de fysiske varelagrene til nettbutikkene være i Brings lokaler. Nettbutikkenes ordresystemer integreres med Brings og automatiserte prosesser vil ta hånd om all logistikk fra man har trykket på kjøpsknappen i nettbutikken til varen leveres – inkludert eventuell retur. I følge Bring skal løsningen øke effektiviteten og redusere leveringstiden kraftig.

Dette er en viktig satsing i vår ambisjon om å være ledende på e-handel i Norden. Kunder som bruker Shelfless vil også kunne benytte en digital løsning hvor de enkelt kan se hele vareflyten. Bring blir det første nordiske logistikkselskapet som kan tilby en fullautomatisk lagerløsning som er integrert i hele distribusjonsnettet, sier Öhagen.

Del artikkel: