Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bring terminerer planene på Kokstad – velger Lyseparken for ny Bergen-terminal

Hans-Øyvind Ryen, konserndirektør i Posten Bring. // Foto: Posten Bring
"Det har vært helt nødvendig".
Jimmy Andersson

Posten Bring har besluttet å bygge nytt logistikksenter for Bergensregionen i Lyseparken, i Bjørnafjorden kommune.

Tomten i Lyseparken er på 110 dekar og det nye logistikksenteret vil erstatte dagens produksjonsanlegg på Dokken og Minde. Terminalen skal stå ferdig høsten 2027.

ANNONSE

Anlegget ligger rundt 15 minutter unna det tidligere planlagte logistikksenteret på Kokstad, og dermed velger Posten Bring å legge planene om et nytt anlegg på Kokstad på hylla.

Vi er veldig glade for at vi har landet en avtale om å etablere et nytt og moderne logistikksenter i Lyseparken. Vi får nå nødvendig forutsigbarhet for å etablere et velfungerende og moderne produksjonsanlegg. Det sikrer at vi kan løse vårt samfunnsoppdrag på en forutsigbar måte og kan levere post, pakker og gods til og fra folk og virksomheter i Bergen og omegn, sier Hans-Øyvind Ryen, konserndirektør i Posten Bring.

Store begrensninger

Terminalen på Minde er det eldste produksjonsanlegget som Posten Bring har i Norge, og terminalen har store produksjonsmessige begrensninger og utfordringer. I 2016 kjøpte derfor konsernet en eiendom på Kokstad som allerede i 2015 ble områderegulert til industri.

Planlagt oppstart av nytt logistikksenter var i 2020, 4 år senere. Som en del av denne løsningen ble også konsernets produksjonsanlegg på Dokken og Minde solgt til Bergen kommune for nødvendige byutviklingsformål.

Det har vært helt nødvendig for å unngå en alvorlig svikt i produksjonen og for å sikre at vi også fremover kan levere kvalitet til kunder og trygge arbeidsplasser. Utflytting fra Dokken og Minde er også meget viktig for byutviklingen i Bergen, sier Ryen.

Etter eiendomskjøpet i 2016 har Posten Bring jobbet intenst med å få på plass rettskraftig reguleringsvedtak på Kokstad. Da dette ikke har kommet på plass har konsernet blitt satt i en alvorlig tidskritisk situasjon og blitt nødt til å se på andre plasseringer for logistikksenteret.

Som Norges største logistikkaktør må vi alltid ha en alternativ plan. Bergen og omegn er en av landets største og viktigste regioner og må ha sikkerhet for at Posten Bring leverer sine tjenester godt og effektivt. Beslutningen vi nå har tatt gir nødvendig trygghet for at vi i 2027 kan åpne et nytt og fremtidsrettet logistikksenter i Lyseparken til glede for hele Bergensregionen, sier Ryen.

Del artikkel: