Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Brudd i forhandlingene mellom HK og Virke: "Hatt et ønske om å komme til enighet"

Christopher Beckham, Forbundsleder i HK Norge og Torgeir Kroken, Forhandlingsleder for Virke.
Nå går oppgjøret til mekling.
Jimmy Andersson

Handel og Kontor (HK) og Virke ble ikke enige i årets forhandlinger som startet tirsdag. Etter to dager med tarifforhandlinger valgte HK torsdag kveld å bryte forhandlingene.

Ifølge HK sto partene langt fra hverandre allerede fra starten, og bruddet kom som følge av uenighet om økonomien spesielt, i tillegg til uenighet om kompetanse, sykelønn og oppgjøret som helhet.

ANNONSE

I et år med store økonomiske utfordringer for våre medlemmer, som har opplevd reallønnsnedgang over flere år, ser vi at Virke ikke kommer oss i møte med å fylle rammen og øke kjøpekraften. Det er skuffende, sier Forbundsleder i HK Norge, Christopher Beckham og fortsetter:

Vi har vært fleksible og vist vilje til å finne løsninger, men opplever ikke det samme fra arbeidsgiversiden. Derfor var et brudd uunngåelig, og kampviljen i delegasjonen er stor.

Krevende tider

Virke sier imidlertid at man har strukket seg langt i forhandlingene, men de økonomiske kravene fra Handel og Kontor ville medført et resultat langt over rammen i frontfaget.

Virke har hele tiden hatt et ønske om å komme til enighet. Når kravene fra HK går langt utover rammen, blir det vanskelig. Vi har et ansvar overfor alle våre medlemmer, og vi vil jobbe for et ansvarlig oppgjør som hensyntar at det er stor strekk i laget, sier forhandlingsleder for Virke, Torgeir Kroken.

I detaljhandelen er det fortsatt krevende tider for mange. Det er ingen som er tjent med et oppgjør som brekker ryggen på virksomheter som allerede legger bak seg flere år med tøffe økonomiske tider.

Nå skal partene møtes hos Riksmekleren. Oppstart for videre forhandlinger er foreløpig ikke tidfestet.

Virke går til Riksmekleren med et mål om å komme til enighet, sier Kroken.

Del artikkel: