Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Brukerdata fra over én milliard sosiale medie-kontoer lekket

Slik trenger hackerne seg inn i din nettbutikk
therese.karlsrud.haugen

Facebook og Linkedin rammet.

 

ANNONSE

Brukerdata fra over én milliard kontoer på Facebook og Linkedin har blitt lekket på nettet. Det rapporterer flere nyhetsmedier.

For noen dager siden ble det kjent at 533 millioner Faecbook-kontoer var blitt rammet av lekkasje, og nå skal også data fra 500 millioner Linkedin-profiler ha blitt lagt ut for salg på hackerforum. Det opplyser blant annet NRK.

Lekkasjen på Facebook omfatter personlig informasjon fra brukere i 106 land. Det gjelder telefonnummer, navn, kjønn, fødselsdatoer og i noen tilfeller e-postadresser. Her skal hackerne ha fått fatt i informasjonen ved å utnytte et sikkerhetshull som ble tettet i 2019, i følge Business Insider.

NRK, som omtalte saken om Linkedin tidligere i dag, opplyser at informasjon fra brukerprofilene på plattformen er del av en database som er lagt ut for salg på en nettside. Her er det et arkiv med blant annet navn, e-postadresser, telefonnummer, kjønn og stillingstitler som er lekket.

I følge en uttalelse fra Linkedin er det imidlertid ikke et dataavvik.

Dette er ikke et datavvik fra Linkedins side, og ingen private medlemsdata er inkludert i databasen, så vidt vi kan se, sa selskapet i en uttalelse.

Linkedin har rundt 675 millioner brukere, hvilket betyr at om lag 75 prosent av alle Linkedins kontoer er rammet av lekkasjen.

Del artikkel: