ANNONSE

Solgt egne badedrakter for én million: “Utrolig gøy“

Linn Adine Andersen

"Et godt signal"

ANNONSE

Med bikinier og badedrakter som får oss til å lengte etter sol, sommer og strand - bygger Carina Vesteraas millionbedrift med Maranga Swim

Marangas konsept er å leve i evig søken etter sommerfølelse. Jeg ville gjenskape klima, varmen, eventyrene, menneskene og følelsen av frihet fra reisene mine, og bygge et brand og en livsstil rundt dette, sier Carina Vesteraas, gründer av Maranga Swim, til Ehandel.

Det er Vesteraas som satt med idéen - og med god hjelp av tech-ansvarlig Robin Rismyhr ble drømmen til virkelighet i 2016. Siden den gang har bedriften hatt en kraftig organisk vekst, og straks når duoen det store målet om én million kroner i omsetning.

Vi har vokst organisk hvert år siden oppstart, det er utrolig gøy! Vi ser på det som et veldig godt signal at kundene våres oppsøker oss direkte for å handle, og at vi ikke nødvendigvis er avhengig av betalt annonsering for å skape salg, sier Vesteraas, og fortsetter:

Vi har snart solgt badedrakter for en million kroner, en stor milepæl for oss som har skapt produktene, merkevaren og butikken helt fra scratch. Fremover vurderer vi å hente inn ekstern kapital for å kunne vokse og bygge opp Maranga i større grad.

Vesteraas vokste opp med familiens feriehus i Brasil, og møtte her en annen person som produserte og solgte eget badetøy. Etter å ha drevet nettbutikk for dette merket i ett år, møtte hun Rismyhr som skulle hjelpe med utvikling av egen nettbutikk - til egen merkevare. 

Robin er vår tech-ansvarlig, og har mye erfaring fra å skape gode brukeropplevelser på nett. Han er kritisk, og det meste han gjør begrunnes med analyse og fakta. En dyktig kollega, sier Vesteraas.

Selv er hun ansvarlig for det kreative i Maranga, og alle prints til badetøyet blant annet er selvlaget. 

Vi jobber hardt for å kunne tilby et unikt produkt av god kvalitet, som man skal være glad i lenge. Alle våre print har vi laget selv, og de har blitt en stor del av brandet vårt. Alle elementer - fra palmeblader, planter og fjær - har vi funnet og tatt bilder av, og deretter skapt print ut fra. Jeg håper de som kjøper noe fra oss forstår at vi bruker mye tid på å skape et godt og gjennomtenkt produkt, sier Vesteraas.

Rydder havet for plast

En viktig del av merkevaren er også samarbeidet med Verdn, et software-selskap som bidrar til bærekraft og muligheten til å være en transparent bedrift. 

Når vi selger et produkt på Maranga, så lover vi også å fjerne enten 1 eller 2 kilo med havplast gjennom Verdn. Verdn organiserer dette med sine partnere, og de lar hver av kundene våre følge med og se hvor i verden oppryddingen tar sted, forteller Vesteraas.

Selv var hun blant Verdns første kunder. Bærekraftig mote er viktig for gründeren, og software-selskapet bidrar på veien mot et mer bærekraftig brand.

Det som er bra med Verdn er at de gjør det lett å ha en positiv effekt på naturen, mens vi jobber videre langs andre dimensjoner som materialer, og frakt. Det passer også veldig tematisk å jobbe med Verdn, siden de jobber med havet, sier Vesteraas.

Nettbutikken åpnet først i 2016 - og siden den gang har det kun vært tilvekst å se. Det første året gikk det med mye tid på å finne forhandlere i inn- og utland, men de siste årene har Maranga Swim kun solgt gjennom egen nettbutikk. 

I løpet av våren har salget gått veldig bra, og vi ser at vi må være mer forberedt neste sommer.  Vi har begynt å lage planer for ny kolleksjon som kommer i 2022. Bærekraftig mote sammen med å drifte en rå nettbutikk er mitt fokus, og målet er å bruke mer miljøvennlige materialer i vår neste kolleksjon, avslutter Vesteraas.

Del artikkel: