Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skal bygge Nord-Norges største logistikksenter

Slik skal Posten og Brings nye logistikksenter i Breivika i Tromsø se ut når det er ferdig.
therese.karlsrud.haugen

Posten og Brings nye anlegg.

ANNONSE

Posten og Bring har gitt Econor AS oppdraget med å bygge sitt nye logistikksenter i Tromsø, som blir Nord-Norges største på totalt på 8300 kvadratmeter. Kontrakten er en totalentreprise på over 200 millioner kroner.

Moderne og bærekraftige løsninger skal få en sentral rolle i det nye anlegget som blir etablert på Postens tomt i Breivika. Logistikksenteret blir en del av Postens nettverk for brev-, pakke- og godshåndtering og vil bestå av både godshall, postterminal og administrasjon.

Bygget blir BREEAM-sertifiseres og det legges vekt på gode miljøløsninger. Vi får i samarbeid med Tromsø Havn gode fasiliteter for vår skipstrafikk til/fra Svalbard, sier Torsteun Stormi, regionsdirektør i Posten, i en pressemelding.

230 nye arbeidsplasser

Anlegget skal etableres på en tomt på totalt 33 mål, hvor det også skal etableres ny kai for M/S Norbjørn.

Når anlegget er ferdig blir det arbeidsplass for 230 ansatte. 75 biler skal ha sitt utgangspunkt fra logistikksenteret. Det skal også installeres et nytt moderne sorteringsanlegg. Det legges opp til økt bruk av fossilfrie biler og det er beregnet en reduksjon i CO2-utslipp med 93 tonn som følge av samordnet transport mellom dagens virksomheter, sier Stormi.

Dette er den første logistikkterminalen Econor AS bygger for Posten og Bring.

Vi er både stolte og glade for den tilliten Posten Eiendom har vist Econor ved å tildele kontrakten til oss i skarp konkurranse med øvrige tilbydere, sier daglig leder John-Oskar Nyvoll i Econor AS.

Byggearbeidene starter i andre halvår i 2020 og produksjonsanlegget forventes å stå driftsklart i slutten av 2021.

Del artikkel: